Share This Article
Rețeaua socială Google Plus este deținută de Google, așa cum sugerează și numele acesteia. Cu toate că folosirea acesteia nu este generalizată printre utilizatorii particulari și nici printre companii, simplul fapt că aparține gigantului giganților ne determină să o luăm în considerare și să o folosim în propriul beneficiu. În acest post vom recapitula conceptele de bază ale acestei rețele sociale, precum și câteva sfaturi de urmat pentru a obține cât mai multe beneficii din profilul nostru pe Google Plus.
Cum îmi creez un profil pe Google Plus?
Primul pas pe care trebuie să îl faceți este de a înregistra un profil pe Google Plus. Cum în mod sigur ați accesat acest blog pentru că sunteți proprietarul unui ecommerce, vom explica pas cu pas cum se creează un profil pe Google Plus pentru companii.
Este important de știut că Google diferențiază între profiluri personale și de companie. Pentru cel de companie trebuie să accesați pagina specială Google My Business. Odată ajunși acolo, accesați serviciul apăsând „Logare”. Vă logați cu un e-mail de Google (Gmail) sau de companie, dar asociat cu Google.
Pasul următor va fi alegerea uneia din cele trei opțiuni pe care Google vi le oferă pentru a vă înregistra afacerea:
- Vitrină: opțiunea ideală dacă afacerea noastră are o situație fizică, de exemplu, un magazin, restaurant, hotel…
- Zonă de serviciu: opțiunea potrivită dacă ne dedicăm prestării de servicii pentru companii sau particulari.
- Brand: opțiunea perfectă, de exemplu, pentru ecommerce-uri care nu au adresă nici magazin fizic, dar care au un site web unde se pot localiza toate produsele lor.
Alegeți opțiunea care se potrivește cel mai bine cu nevoile dvs. În cazul în care nu dispuneți de magazin fizic sau nu doriți să afișați adresa fiscală a ecommerce-ului, recomandăm a treia opțiune.
Gata! V-ați creat deja un profil pe Google Plus sau Google My Business. Începând de aici, haideți să vedem ce puteți face pentru a-l optimiza.
Sfaturi pentru a exploata prezența dvs. pe Google Plus/Google My Business
După cum spuneam, în acest moment sunt în joc mici detalii care pot face diferența între o prezență standard pe Google Plus sau posibilitatea de a atrage mai mult atenția asupra potențialilor cumpărători:
- Completați toată informația posibilă despre afacerea dvs.: dacă aveți un profil complet pe Google Plus este un semn foarte bun pentru Google, care, de regulă, „premiază” companiile cu toate datele actualizate. Este vorba de date de contact, descrieri, fotografii, colecții de produse…
- Actualizați și partajați informația: odată ce aveți toate datele complete, trebuie să păstrați pagina activă pe Google Plus și să partajați informații despre aceasta. Puteți publica produse noi la vânzare, promoții, oferte… Din când în când, puteți partaja inclusiv puțină informație despre sectorul sau zona de afaceri în care vă desfășurați activitatea.
- Contactați și interacționați: așa cum am spus la începutul acestui post, Google Plus nu este o rețea atât de masivă ca Facebook sau Twitter, însă nu trebuie să o neglijați, deoarece este posibil ca vreun client sau potențial client să vă contacteze prin intermediul acesteia.
- Controlați comentariile: unul din instrumentele Google care într-adevăr funcționează sunt comentariile în cadrul fișierelor Google Plus. Din profilul companiei puteți răspunde la toate comentariile generate.
- Centralizați informația: unul din punctele pozitive pe care le are Google Plus sau Google My Business este că, dacă aveți toate produsele Google conectate printr-un singur cont Gmail, puteți schimba sau actualiza informația referitoare la ecommerce-ul dvs., pentru toate în același timp.
- Atrageți traficul (și vânzările): dacă aveți un fișier Google Plus sau Google My Business creat și actualizat, acest lucru generează un nou canal de trafic către web și, în consecință, creșterea posibilităților de vânzare.
- Analizați rezultatele: Google Plus oferă tuturor acelor companii cu profil în rețeaua sa socială statistici pentru a cunoaște impactul afacerii online printre utilizatori și potențiali clienți, profitați de ele!
Acestea sunt câteva dintre sfaturile care trebuie luate în considerare pentru a vă îmbunătăți prezența pe Google Plus, dar, care sunt celelalte rețele sociale cu care puteți lucra? În articolul despre rețele sociale pentru ecommerce veți găsi informații foarte utile.
Sunteți pregătit să inițiați difuzarea imaginii companiei dvs. pe Google Plus? Consultați-ne dacă aveți vreo nelămurire!