Share This Article
Doriți să știți mai multe despre cum să vă creați magazinul online pe Facebook? Descoperiți toate recomandările și cerințele de îndeplinit pentru obținerea unor rezultate bune.
În ziua de astăzi, Facebook are peste 1.600 milioane de utilizatori, dintre care mulți sunt utilizatori foarte activi ai acestei aplicații. Vizitarea acestei rețele sociale a devenit o rutină zilnică în plus pentru o mare parte apopulației, care nu numai „consumă” conținutul prietenilor și al rudelor, ci și al companiilor pe care le urmăresc sau care se promovează pentru a crea impact cu anunțurile lor.
În paralel cu creșterea rețelelor sociale, observăm o creștere continuă a vânzărilor prin intermediul Internetului. De fapt, potrivit cifrelor furnizate de portalul Statista, tranzacțiile de ecommerce la nivel mondial vor depăși 2.000 de miliarde de dolari. Conștient de acest lucru, Facebook a decis să fie cu un pas înainte și să le ofere companiilor posibilitatea de a vinde direct de pe această rețea socială.
Un magazin online Facebook vă permite, ca și companie, să transformați pagina dvs. tradițională fan page într-o vitrină de cumpărături. Utilizatorii vor putea consulta catalogul dvs., produsele pe care le oferiți și prețurile acestora și le vor putea cumpăra foarte simplu. Interesant, nu?
Cum se creează un magazin online pe Facebook
Un magazin online pe Facebook este foarte simplu de creat, însă va trebui să aveți deja o fan page. Aveți una? Ei bine, haideți să începem!
1. În primul rând, trebuie să accesați tab-ul din pagina dvs. și selectați „Shop”.
2. După ce selectați „Shop”, Facebook vă va cere să acceptați Politicile și Condițiile pentru vânzători. Pe scurt, veți accepta niște clauze care fac referire la:
- Afișarea produselor la vânzare
- Gestionarea livrărilor, returnărilor și reclamațiilor
- Prelucrarea datelor utilizatorului.
3. Odată acceptate, va trebui să includeți descrierea magazinului. Rețineți că aveți un spațiu maxim de 200 de caractere.
4. Acum începe partea bună: Puteți să adăugați deja articolele pe care doriți să le vindeți pe magazinul dvs. Se poate încărca un număr ilimitat de articole, deși se vor afișa numai 1.000.
5. După ce ați terminat pasul anterior, vine momentul în care creați fișele produselor. Trebuie să includeți o imagine, o descriere (opțională), prețul și URL-ul pentru a efectua plata. Aceasta este adresa de pe care utilizatorii vor putea cumpăra articolul. Bineînțeles, logic ar fi ca fișa produsului să figureze pe magazinul dvs. online.
După completarea fișei, vom putea alege dacă dorim ca acel articol să fie evidențiat. Trebuie să luați în considerare că puteți evidenția maxim 10 articole din tot magazinul. Elementele respective vor apărea în partea superioară a paginii dvs. și la începutul listelor magazinului dvs. Le puteți scoate în evidență pe care doriți: Cele care se vând mai bine, cele care vă aduc profit mai mare, cele pe care doriți să le vindeți mai întâi datorită excesului de stoc.
6. După ce ați încărcat toate produsele, fiecare dintre ele va avea o fișă. Se pot organiza pe categorii, deși în cadrul acestora articolele se vor ordona după data publicării.
Recomandări și cerințe pentru crearea unui magazin online pe Facebook
Imagini
- Este obligatoriu să folosiți minim o imagine pentru fiecare produs și trebuie să fie a produsului. Se recomandă să fie descriptivă și atractivă, deoarece acest lucru atrage cel mai mult atenția pentru ca posibilii cumpărători să fie interesați de articolele respective.
- Recomandăm să fie pătrate, cu o rezoluție de 1024 x 1024 sau superioară.
- Produsul este protagonistul, de aceea trebuie prezentat de aproape cu un fundal alb, pentru că astfel se va vedea mai bine. De asemenea, se recomandă ca produsul să fie capturat în situații reale de utilizare.
- Nu se recomandă folosirea în text a elementelor de genul: apeluri la acțiune, coduri promoționale sau informații cu caracter temporal (cum ar fi discounturi sau oferte pentru o perioadă limitată).
- Și, deși poate părea „de la sine înțeles”, este extrem de nerecomandat ca imaginile să aibă conținut ofensiv, cum ar fi nuditate sau violență.
Descrierile produsului
Descrierile articolelor din magazinul dvs. online de pe Facebook trebuie să fie în legătură directă cu produsele și să fie ușor de înțeles. În plus, se recomandă, de asemenea, evidențierea caracteristicilor speciale ale produsului: proprietăți care știți că vor atrage atenția și că pot avea o putere mare de convingere în momentul cumpărării.
Ce trebuie să evităm?
- Să includeți codul HTML în descriere.
- Să adăugați numere de telefon sau adrese de e-mail.
- Să folosiți prea multe exclamații.
Variațiuni ale produselor
În cazul în care unele dintre produsele dvs. se prezintă în mai multe versiuni, cum ar fi o rochie de mai multe culori, nicio problemă. Facebook vă permite să adăugați variante ale produsului fără a trebui să încărcați separat fiecare versiune a articolului. Puteți adăuga până la patru tipuri de variante (de exemplu, dimensiune și culoare).
Avantajele și dezavantajele creării magazinului dvs. online pe Facebook
Deși am expus avantajele acestui tip de canal de vânzări, mai există multe altele despre care încă nu am vorbit:
- Odată ce aveți magazinul în funcționare, când publicați o imagine în fanpage, veți avea opțiunea de a eticheta produsele din magazinul dvs.
- Cum nu se putea altfel, de asemenea, aveți posibilitatea de a vă promova magazinul pe Facebook utilizând Facebook Ads. Dacă la un moment dat vă interesează să ajungeți la mai mulți clienți potențiali, puteți selecta aceste produse și promova prin intermediul anunțurilor. Printr-o segmentare corectă veți obține creșterea atât a vânzărilor de pe magazinul dvs. online cât și a traficului către site-ul dvs. web.
Totuși, există și anumite dezavantaje de care trebuie să țineți cont:
- Dacă nu vindeți produse pentru Statele Unite, Facebook nu vă permite să completați vânzarea în propria platformă. Acest lucru reprezintă un dezavantaj pentru utilizatori însă, dacă se gestionează bine, este un punct în favoarea magazinelor, deoarece va favoriza traficul către site-ul dvs. web și atragerea lead-urilor.
- În cazul în care afacerea dvs. include vânzarea de băuturi alcoolice, nu le veți putea vinde printr-un magazin Facebook. Rețeaua socială a lui Zuckerberg interzice acest tip de articol și îl va elimina automat.
Pe scurt, posibilitatea de a include magazinul dvs. online pe Facebook este foarte recomandată pentru afaceri mici și mijlocii care au nevoie de mai multe canale pentru a stimula vânzările.