Share This Article
Cel mai mare motor ce motivează persoanele să caute pe Internet este interesul. Iar acesta este hub-ul strategic al Pinterest, al cărui scop este stârnirea interesului persoanelor prin imagini. De aceea, această platformă socială este un catalog de idei globale. Este vorba de una dintre cele mai puțin prețuite rețele sociale, însă potențialul său pentru afaceri este foarte mare. Spre deosebire de Facebook sau Twitter, care își bazează activitatea pe conversație, Pinterest se axează, așa cum am indicat mai sus, pe interese. Utilizatorii acestei rețele sociale nu-și caută prietenii, caută idei noi sau să împartă propriile lor idei. Drept urmare, este canalul perfect pentru difuzarea imaginii brandului către public, distribuirea de conținut și obținerea de trafic pentru e-commerce-ul sau afacerea lor. Conținutul care se găsește pe Pinterest este creat pentru a inspira în așa fel încât mulți să descarce pin-urile (să păstreze imagini în profilul lor) ca sursă de idei pentru proiectele lor. În plus, pin-urile se pot răspândi de 100 ori mai mult decât un tweet și sunt de 1.600 de ori mai durabile decât o publicație pe Facebook.
Cum să optimizați profilul dvs. de Pinterest
Așa cum am explicat, este foarte important să aveți Pinterest pentru companii. De aceea, trebuie să vă optimizați profilul astfel încât utilizatorii să vă găsească ușor după numele afacerii dvs. Să vedem principalele elemente care formează acest profil:
- Titlul profilului dvs. de Pinterest trebuie să fie numele ecommerce-ului dvs.
- Numele de utilizator trebuie să fie, de asemenea, numele companiei.
- Descrierea este, la rândul ei, foarte relevantă. Se recomandă adăugarea câtorva linii cu descrierea companiei dvs., site-ul dvs. web și informații corporative de interes.
- Această descriere va fi vizibilă sub fotografia de profil, care va trebui să fie și ea o imagine reprezentativă a afacerii dvs. Logic ar fi ca imaginea să fie logoul companiei.
- De asemenea, este esențial să indicați URL-ul site-ului web al companiei dvs.
Numele pinboard-urilor sau al tablourilor de bord trebuie să fie scoase în evidență, pentru a capta atenția publicului țintă al ecommerce-ului. În plus, trebuie să conțină cuvinte cheie pentru a face mai ușoară localizarea dvs. prin intermediul motoarelor de căutare. De exemplu: ,,consumabile pentru bucătărie”, ,,accesorii de călătorie”, ,,cadouri de Sf. Valentin”… Titlurile trebuie să fie descriptive și să reprezinte conținutul tabloului de bord. Vă recomandăm să concentrați fiecare pinboard pe o temă sau o categorie de produse.
De asemenea, trebuie luată în considerare etichetarea corectă a produselelor. Pin-urile se pot eticheta și ordona pe categorii prin hashtag-uri (de exemplu: #zapatillasadidas). Este foarte important, deoarece funcționează ca și keywords-uri ce vor servi drept criterii de căutare, iar persoanele interesate de aceste articole le vor găsi.
Pinterest pentru companii, un instrument important pentru a atrage traficul către ecommerce-ul dvs.
La nivel global, Pinterest este o rețea în principal feminină, cu un procent de 80% din utilizatoare. Totuși, în Spania, procentul se reduce la mai puțin de 60%. De aceea, cu fiecare din 10 utilizatori de sex bărbătesc, Pinterest se transformă într-un instrument bun pentru a ajunge atât la publicul feminin cât și la cel masculin în Spania. De fapt, Pinterest a devenit deja rețeaua socială cu cel mai mare număr de vânzări pentru magazine online, înaintea Facebook-ului.
De fiecare dată când partajați un pin partajați, în același timp, o imagine și un URL. Partea vizuală a pin-ului va atrage atenția utilizatorului, în timp ce URL-ul este destinația finală, unde dorim ca targetul să ajungă. Ideal ar fi ca această pagină să fie landing-ul produsului pe magazinul dvs. online, unde utilizatorul poate vedea toate caracteristicile articolului și site-ul de unde poate finaliza procesul de cumpărare. Astfel favorizăm conversia. În imaginile următoare, dând clic pe butonul ,,Vizitați” veți fi direcționat către pagina corespunzătoare de pe care puteți cumpăra produsul respectiv.
Pe de altă parte, expunerea ecommerce-ului dvs. pe Pinterest atrage, prin urmare, creșterea traficului cu acțiuni atât de simple cum ar fi adăugarea butonului ,,Pin it” sau ,,Salvați” la imaginile produselor din magazinul dvs.
În acest mod, le oferiți vizitatorilor paginii dvs. web posibilitatea de a partaja conținutul dvs. pe profilurile lor de pe această rețea socială, ecommerce-ul dvs. ajungând astfel la un public mai larg. Când utilizatorii vor da clic pe butonul ,,Salvați” vor vedea următoarea imagine ce le indică cum să partajeze imaginea respectivă pe profilul lor:
Optimizare SEO pe Pinterest
Pinterest nu este numai o platformă socială, este și un motor de căutare. Drept urmare, optimizarea este elementul cheie când vine vorba de a obține o vizibilitate maximă pentru pin-urile dvs.
Optimizarea titlurilor produselor, descrierilor, etichetelor și detaliilor imaginii
Asigurați-vă să includeți toate detaliile articolelor dvs., precum materiale, culori, brand… Orice cuvânt cheie cu care considerați că produsele dvs. pot fi căutate sau relaționate de către clienți. Aceste cuvinte cheie trebuie adăugate în titlurile articolelor, descrieri, etichete, detalii ale imaginii și în numele fișierului imaginii.
Întotdeauna când va fi necesar, folosiți descrierea pin-ului pentru a lărgi informația produselor. Dispuneți de până la 500 de caractere pentru a face acest lucru. Totuși, trebuie să țineți cont de faptul că dacă includeți prea mult text poate fi un lucru negativ, astfel că dacă descrierea anexată nu aportă o valoare în plus, se recomandă să nu fie prea detaliată și să se limiteze la 1 sau 2 linii. În momentul redactării descrierii, mai ales în cazul articolelor ce aparțin unui ecommerce, trebuie să vă puneți în locul consumatorilor și să vă gândiți: Ce informație lipsește? sau Cum le pot alimenta dorința de a cumpăra?
Pinterest pentru companii, un instrument bun pentru creșterea vânzărilor
Mai mult de două treimi din întregul conținut al Pinterest este conectat prin pin-uri cu un site web sau un magazin online. De aceea, această rețea socială este un loc ideal pentru a merge la cumpărături (nu spunem numai noi acest lucru: 93% dintre utilizatorii Pinterest l-au folosit pentru a-și face cumpărăturile).
Spre deosebire de alte platforme sociale, cum ar fi Instagram, Pinterest depășește simplul fapt de a partaja o imagine. Pin-urile funcționează și ca apeluri la acțiune. Datorită pin-urilor detaliate este posibilă adăugarea de informație extra care incită utilizatorii să interacționeze cu conținutul. Tipurile de pin-uri detaliate sunt:
- Pin-uri de produs: permite indicarea prețului, disponibilitate și descrierea unui produs în Pin-urile de pe site-ul dvs. web. Consultați cum să activați acest tip de pin-uri pe site-ul dvs. web.
- Pin-uri de articol: fac posibil ca utilizatorul să transfere un tablou de bord într-o listă de lectură.
- Pin rețetă: transformă descrierea pin-ului într-o listă de ingrediente și instrucțiuni pas cu pas.
- Pin de loc: creează o hartă unde să vă localizați pin-urile în baza locației geografice.
- Pin-uri de film: permit reproducerea videoclipului fără a fi nevoie să ieșiți din Pinterest.
În cazul ecommerce-urilor, cele mai indicate sunt pin-urile de produs. În plus, Pinterest urmărește ca magazinele online să-și îmbunătățească performanța cu ajutorul său, iar cu noile Buyable Pins, utilizatorii să poată cumpăra direct prin intermediul acestei rețele sociale, fără a fi nevoie să viziteze altă pagină.
Buyable Pins sunt asemănătoare cu pin-urile simple, dar adaugă prețul produsului, caracteristicile acestuia, opțiuni și butonul ,,Cumpărați”. Astfel, clienții pot realiza cumpărături de pe aplicația mobilă a Pinterest.
Aceste Buyable Pins au demonstrat că generează de două ori mai multe conversii pe mobile decât pin-urile obișnuite. Motiv pentru care, Pinterest pentru companii online devine un instrument cheie pentru mărirea câștigurilor.
Cum să cunoașteți targetul companiei dvs. cu Pinterest?
Analiticele Pinterest ascund date ce pot îmbunătăți conversiile paginii dvs. web. Trebuie să acordați atenție pin-urilor cu cele mai multe ,,îmi place” sau cele mai des partajate.
De asemenea, puteți utiliza această informație pentru a vă perfecționa strategia și pentru a distribui mai bine timpul cu actualizările de pe Pinterest, dedicând mai mult efort tablourilor de bord și celor mai populare tematici.