Share This Article
Pentru a avea succes și a vă poziționa printre primele rezultate ale unei căutări pe Google, este esențial să cunoașteți și să căutați corect cuvintele cheie care vă vor permite să cunoașteți cum caută publicul dvs. țintă ceea ce oferiți dvs. și pentru ce cuvinte cheie concurează și se luptă întreprinderile concurenței dvs.
Pentru a ne face o idee despre importanța acestui fapt, să aruncăm o privire la următorul exemplu: înființați un magazin online de parfumuri și optimizați paginile și conținutul dvs. cu cuvintele cheie „a cumpăra parfumuri de pe internet”. În principiu poate părea un cuvânt cheie bun, dar dacă investigați în continuare pe piață, veți realiza în curând că „a cumpăra parfumuri online”, atrage mult mai mult trafic și este un termen mult mai căutat de către clienții dvs. potențiali decât keyword-ul anterior. Pe termen lung, ați fi investit timp și bani în poziționarea unui cuvânt cheie care ar putea avea până la 50% mai puțin trafic (și vânzări ulterioare) decât celălalt.
Pentru a evita această situație și altele care ar putea apărea, vă vom arăta o serie de instrumente cu care putem analiza și căuta cuvinte cheie. Toate acestea intenționează să concentreze în mod corect strategia noastră de SEO și să stabilească obiectivele noastre de la început.
Google Trends
Google Trends este un instrument de la Google care, după cum sugerează și numele, afișează diferite tendințe de căutare din întreaga lume. Pe pagina principală puteți vedea câteva curiozități pe care sistemul vi le arată dar, pentru a analiza un anumit keyword, va trebui să căutați în partea de sus a paginii.
După ce se efectuează căutarea, se va genera un grafic cu tendințele de căutări și volumul lunar pe care termenul introdus l-a obținut. Puteți configura diferitele filtre și le puteți adapta, în scopul de a furniza informații într-adevăr utile.
Urmând exemplul de mai sus, am putea compara „a cumpara parfumuri online” cu „a cumpăra parfumuri de pe internet” și „magazin online de parfumuri“. Rezultatul este o superioritate copleșitoare în numere de căutare pentru primul termen (cu albastru). De fapt, „a cumpăra parfumuri de pe internet” nu are aproape nicio căutare, astfel încât concentrarea eforturilor dvs. pe acest cuvânt cheie ar fi rezultat inutilă.
Keyword Planner de la Google Adwords
Acest instrument este folosit pentru a planifica și crea campaniile pe Google Adwords. Cu toate acestea, poate oferi o mulțime de informații care pot fi utile în crearea strategiei SEO a site-ului dvs. Un dezavantaj este că Keyword Planner a încetat recent să mai arate căutările exacte pentru fiecare termen de căutare pentru cei care nu au campanii active în prezent. În schimb, acum arată intervale precum 1M – 10M, ceea ce face mai puțin precisă interpretarea datelor.
Cu acest instrument puteți filtra datele mult mai bine, seta cuvintele cheie negative sau pe cele care trebuie incluse și segmenta rezultatele în funcție de zonă geografică sau limbă. Pe lângă datele legate de cuvintele cheie pe care le căutați, de asemenea, vă va oferi sugestii pentru cuvintele cheie referitoare la ceea ce ați căutat.
O caracteristică deosebit de utilă pentru cei care au un magazin online cu diferite categorii este căutarea în funcție de subiect. De exemplu, puteți selecta tema frumuseții și igienei și se vor afișa numai cuvinte cheie incluse în această categorie.
Keyword Explorer de la Moz.com
Moz este una dintre primele companii de referință în sectorul instrumentelor de SEO. Puteți utiliza gratuit Keyword Explorer pentru a efectua căutări de cuvinte cheie de până la cinci ori pe zi. Acesta este un instrument special conceput pentru optimizarea motorului de căutare și este deosebit de ușor de utilizat. În plus, modul în care arată date este, de asemenea, ușor și simplu de interpretat.
Pentru a-l utiliza, trebuie doar să introduceți termenul de căutare pe care doriți să îl analizați. Apoi, se vor afișa rezultatele. În special, vi se va oferi o estimare a volumului de trafic (mult mai precisă decât pe Google Adwords), un indicator al dificultății de poziționare a respectivului cuvânt cheie, un indice de oportunitate care se referă la importanța rezultatelor organice (înaintea rezultatelor de pe Maps sau a anunțurilor Adwords, de exemplu) pe pagina cu rezultatele căutării și un scor de la 0 la 100 pentru potențialul acelui cuvânt cheie, ținând cont de datele de mai sus.
În plus, oferă o listă extensibilă de termeni de căutare asociați și o analiză a URL-urilor și domeniilor ce vor apărea pe prima pagină a rezultatelor căutării prin tastarea cuvântului cheie respectiv pe Google.
Cu toate aceste informații, puteți obține o idee destul de exactă despre cât de valoros și dificil este cuvântul cheie analizat.
Semrush
Acest instrument este unul dintre cele mai frecvent utilizate în lumea de poziționare a motorului de căutare. Accesul la toate funcțiile sale necesită achiziționarea unei licențe de aproximativ 100 $ pe lună. Cu toate acestea, există unele funcții care pot fi folosite gratuit.
Practic, opțiunile gratuite ale Semrush vă permit să obțineți aceleași informații ca și Keyword Explorer de la Moz.com. În schimb, o caracteristică unică pe Semrush este că divide sugestiile de cuvinte cheie în „cuvinte cheie cu coincidență în expresie” (keywords foarte asociate care utilizează același nucleu semantic ca și termenul de căutare analizat) și „cuvinte cheie asociate” ce sunt alte sugestii de keywords folosite în același sector.
Pe lângă toate acestea, oferă datele de căutare organice și numărul de rezultate oferite de Google atunci când introduceți un termen în motorul dvs. de căutare, ceea ce se aseamănă cu instrumentele anterior menționate.
Dupa ce ați citit acest post, trebuie să țineți cont de importanța acestor instrumente pentru alegerea corectă a cuvintelor cheie pentru care veți dori să concurați cu magazinul dvs. online. Va trebui să fiți dvs. acela care să caute echilibrul corect între căutările potențiale sau volumul acestora și dificultatea poziționării keywordului respectiv. Cu toate acestea, pentru această sarcină puteți utiliza instrumentele pe care vi le-am prezentat.
Este demn de remarcat faptul că există nenumărate instrumente similare. Toate acestea au caracteristici diferite, dar includ anumite funcții esențiale: trebuie să fie fiabile în ceea ce privește afișarea datelor și să vă ajute în căutarea cuvintelor cheie potrivite produselor sau serviciilor pe care doriți să le oferiți. Modul în care se prezintă datele sau alți factori secundari pot varia și sunt o chestiune de gust personal. Este întotdeauna recomandabil să investigați toate instrumentele care sunt disponibile pentru dvs. și să îl alegeți pe cel care credeți că este mai potrivit pentru nevoile și cunoștințele dvs.
În cele din urmă, nu uitați că aveți un post similar despre instrumentele de SEO unde se analizează instrumentele care vă vor ajuta să înțelegeți și să optimizați alte elemente care contribuie, de asemenea, la poziționarea mai bună a magazinului dvs. online printre rezultatele afișate în urma căutării.