Share This Article
Rețelele sociale sunt unele dintre cele mai importante instrumente de marketing digital pentru generația lead-urilor, conversia și, cum nu se putea altfel, creșterea vânzărilor. În acest sens, fiecare rețea socială este deosebit de utilă pentru un tip de magazin online și de produse, iar Instagram este una dintre cele mai remarcate în această aventură. În acest articol, vom vedea motivele pentru care Instagram este rețeaua socială perfectă pentru companii și ecommerce-uri.
De ce Instagram este rețeaua socială potrivită pentru ecommerce-uri?
Unul dintre ultimele studii ale lui Forrester arată că Instagram este liderul rețelelor sociale în termeni de engagement, mai concret, un 2,3% față de 0,2% al Facebook-ului. În plus, aproximativ 93% din deciziile de cumpărare se bazează pe aparența vizuală, iar 52% dintre clienți nu va mai vizita un magazin (atât online cât și fizic) dacă întâmpină un aspect estetic neplăcut.
Instagram este o rețea socială axată complet pe câmpul vizual și pe îngrijirea estetică a imaginilor publicate. Prin urmare, va fi unealta perfectă pentru a prezenta articolele magazinului dvs. și pentru ca potențialii dvs. clienți să fie tentați să le cumpere. Este o vitrină a ecommerce-ului dvs. și a produselor comercializate.
Aici vă prezentăm o serie de date și motive pentru ca dvs. să înțelegeți toate beneficiile pe care le puteți obține creând un profil Instagram pentru compania dvs. ecommerce:
- 68% dintre utilizatori contactează cu brandurile în mod regulat. Așa cum s-a mai spus, Instagram este rețeaua cu cel mai mare engagement. Acesta este un avantaj de care vă puteți folosi oferind conținuturi de calitate, prezentând articolele e-commerce-ului dvs. cu imagini profesionale cu o mare valoare estetică. De asemenea, se recomandă foarte mult afișarea unui produs prezentându-l într-un anumit context. Astfel îl umanizăm, iar pentru public este mai simplu de contextualizat.
- Numai 26% din strategiile online stabilite de companii văd Instagram ca un canal pentru a realiza campanii cu anunțuri. În strategii întotdeauna se ține cont de AdWords și Facebook Ads, totuși, campaniile Instagram pentru companii și pentru magazine online sunt o mare șansă publicitară deoarece Ad-urile altor platforme sunt saturate și există multă concurență.
- Utilizatorii Facebook-ului se îndepărtează și evită brandurile, în timp ce utilizatorii Instagram-ului le susțin: 68% din persoanele care folosesc Instagram au nivel ridicat de engagement, în fața a 32% de engagement prin intermediul Facebook-ului. Acest lucru se datorează faptului că utilizatorii acceptă mai bine conținutul publicitar de pe Instagram (imagini simple, îngrijite din punct de vedere estetic) decât cel de pe Facebook. Sau, dacă ne gândim cu mai mult pesimism, poate fi și din cauza faptului că suntem saturați de publicitatea de pe Facebook, în timp ce cea de pe Instagram este relativ ,,recentă” și nu ni se pare atât de deranjantă.
- Potrivit datelor publicate de Pew Research Center, Instagram a experimentat o creștere de 115% în ceea ce privește referențierea organică în motoarele de căutare începând din 2012. Totuși, Facebook a suferit un declin de 63%.
Dacă odată ce aveți aceste date sunteți deja convins și doriți să deschideți un profil de Instagram pentru ecommerce-ul dvs., nu ratați ceea ce vă explicăm în continuare:
Cum creez profilul de Instagram al companiei mele
Primele două elemente fundamentale pe care trebuie să le configurați sunt imaginea de profil și biografia.
Ce imagine de profil trebuie să puneți?
Cel mai indicat este să stabiliți ca imagine de profil logoul ecommerce-ului dvs., ca și în celelalte rețele sociale.
Asigurați-vă să aibă mărimea perfectă, cel puțin 150 x 150 px, precum și să aibă calitate bună și să nu se vadă pixelat. O imagine pixelată și de proastă calitate va prejudicia imaginea brandului dvs. și va provoca respingere.
Ce să includeți în biografie?
În această porțiune este fundamental să includeți pe lângă o descriere a companiei și un ,,Call To Action” (CTA).
În acest exemplu al magazinului online Asos, există în mod clar o chemare la acțiune pentru a le indica utilizatorilor pe pagina web vor găsi tot ceea ce văd în publicațiile de pe profilul de Instagram.
Atenție!
Instagram nu este o rețea socială care să se facă remarcată generând trafic către pagina dvs. web. Deoarece este foarte complicat ca postările dvs. să devină virale (nu puteți să le partajați sau să le dați retweet atât de ușor ca în alte rețele). Însă motivul principal este că nu vă permite să introduceți linkuri în postările dvs. Asta înseamnă că, dacă partajați o fotografie și în descriere adăugați un link, nu se va putea da clic pe el. Singurul link din profilul dvs. pe care se poate da clic este cel care apare în biografia dvs., lângă numele de utilizator și fotografie. De aceea, de regulă, la partajarea unei fotografii, brandurile includ un mesaj de genul ,,Mai multe informații, pe linkul din biografie”.
Dacă observați, în exemplul Asos puteți vedea linkul biografiei, pregătit pentru ca lumea să dea clic pe el. Se recomandă să fie un link care poate fi urmărit cum ar fi Bit.ly pentru a ști de unde provin vizitele paginii web și, prin urmare, clienții dvs.
Una dintre cele mai bune maniere de a realiza vânzări pe Instagram este de a insera un landing page specific în biografie prin intermediul unor platforme cum ar fi, de exemplu Linkin.bio, de pe care să se poată cumpăra.
Așadar, gândiți-vă la ceea ce doriți să obțineți de la clienții dvs. când aceștia se află pe profilul dvs. de Instagram și redactați biografia astfel încât să-i determinați să realizeze această acțiune.
Cum trebuie să fie fotografiile pe care le publicați?
Când veți reuși ca un client potențial să intre pe contul dvs. de Instagram, veți reuși să rămână și să înceapă să vă urmărească dacă îi plac: biografia, imaginea de profil și ultimele nouă poze ale dvs.
De aceea una dintre principalele elemente cheie ale contului Instagram pentru companii este de a reuși să capteze targetul cu ajutorul publicațiilor. Pentru acest lucru trebuie să țineți seama de următoarele:
- Publicați fotografii de calitate și profesionale
Afacerea dvs. va avea mai mull succes în vânzări dacă fotografiile pe care le găsesc potențialii cumpărători pe Instagram au un aspect foarte îngrijit din punct de vedere estetic.
De aceea, utilizați un aparat bun sau profitați de smartphone-ul dvs. și de cantitatea mare de aplicații disponibile pentru a vă edita fotografiile, precum VSCOCam, și care să pară cu adevărat profesionale.
De asemenea, cum am spus deja, imaginile trebuie să prezinte articolele într-un anumit context. Aceste fotografii le vor oferi consumatorilor posibilitatea de a-și imagina că folosesc produsul dvs. exact ca persoana care apare în fotografie.
Alte resurse care vor funcționa foarte bine într-un profil de Instagram pentru companie sunt videoclipurile în care, de asemenea, apar articolele, acestea fiind folosite într-un context anume. Sunt elemente foarte vizuale cu care veți rupe monotonia imaginilor statice și veți obține un nivel înalt de engagement.
- Publicați imagini directe ale produselor dvs.
De asemenea, fotografiile cu un fundal neutru ajută pentru ca atenția utilizatorilor să se concentreze pe produsul sau produsele prezentat/e. Cu astfel de imagini se poate obține și o estetică foarte îngrijită. Gândiți-vă cu ce gen de fotografii puteți atrage atenția publicului dvs. pentru ca acesta să-și dorească să dețină articolul. Dacă nu sunteți foarte sigur de ceea ce trebuie să partajați, experimentați cu diverse fotografii până când vedeți care dintre acestea funcționează cel mai bine
Cum să ajungeți la mai mulți clienți cu Instagram pentru companii?
Pe lângă faptul că trebuie să îngrijiți fiecare detaliu al imaginilor pe care le publicați, există alte resurse cu care veți obține mai mulți clienți potențiali în urma publicațiilor dvs. De aceea, Instagram este un mare aliat al companiilor.
- Utilizați întotdeauna hashtag-uri
Folosirea corectă a hashtag-urilor în strategia dvs. de marketing de pe Instagram pentru companii și magazine online vă va permite să ajungeți la un public mai larg și să câștigați followeri. Trebuie să utilizați hashtag-uri populare pentru a capta followeri și, totodată, după ce veți înțelege cum acționează targetul dvs. în această rețea socială, includeți hashtag-uri care vă vor permite să vă apropiați de ei și să creați o conexiune cu brandul dvs., așa cum procedează magazinul online Zalando cu #Zalandostyle. În plus, aceste elemente sunt foarte importante pentru captarea clienților potențiali care caută vreunul din articolele pe care le vindeți în magazinul dvs. Așa cum procedează magazinul online Pdpaola în această publicație, include hashtag-ul #cluse pentru ca lumea care caută ceasuri ale aceastui brand să le poată localiza magazinul.
- Afișați produsul dvs. într-un cadru de viață reală
Așa cum am arătat deja, se recomandă prezentarea articolelor, fiind folosite într-un context. De asemenea, puteți partaja imagini ale clienților ce publică fotografii cu articole din magazinul dvs. pe profilul lor de Instagram. Astfel, se va crea o legătură specială între dvs. și consumatori, se vor simți parte din comunitatea dvs. Pe deasupra, vor atrage atenția altor clienți potențiali, deoarece se vor simți identificați și vor dori să aibă produsul respectiv. Așa cum procedează marca Ribags: O practică bună în acest caz este de a întreba clientul dacă este de acord să îi folosim imaginea sau, cel puțin, să îl etichetăm în publicația noastră.
- Realizați promoții sau concursuri pe instagram
Promoțiile sau concursurile pe rețelele sociale reprezintă una din cele mai bune metode de a încuraja vânzările, este vorba de o unealtă excelentă al Instagram-ului pentru companii. Potrivit Iconosquare, 41% dintre utilizatorii Instagram afirmă că urmăresc un brand pe această rețea socială pentru a fi la zi cu aceste trageri la sorți. Acest lucru este un stimulent pe care followerii dvs. îl vor aprecia cu adevărat. - Lucrați cu instagrammeri
Colaborarea cu influenceri este una dintre modalitățile cele mai ușoare și efective de a duce la creșterea afacerii dvs. pe Instagram și, prin urmare, a vânzărilor dvs. Una din cele mai eficiente forme de colaborare este de a le dărui produse acestor influenceri pentru a publica fotografii cu articolele respective pe profilurile lor. Dacă este vorba influenceri de renume, cu un număr ridicat de followeri, va trebui să negociați cu ei un preț pentru postări. În plus, dacă acești instagrameri își anunță followerii că vor avea un cod promoțional pentru a cumpăra în magazinul dvs. (de exemplu, 15% discount la cumpărăturile lor), acest lucru va fi un stimulent pentru achiziționarea de produse de pe ecommerce-ul dvs. De asemenea, veți putea monitoriza de unde provin aceste vânzări și dacă ați obținut beneficii din colaborările cu influencerii.
Cu toate aceste ponturi, puteți vedea că Instagram este un instrument fundamental pentru companii. Nu numai pentru a-și prezenta produsele, ci și pentru a genera vânzări. Însă înainte de a vă lansa țineți minte că îngrijirea esteticii este esențială. Dacă fotografia nu este punctul dvs. forte, contactați un profesionist pentru a face chiar el fotografiile sau pentru a vă învăța să le faceți dvs.