Share This Article
S-a demonstrat că Guest Posturile în ecommerce sunt o modalitate bună de a îmbunătăți SEO și traficul oricărui magazin online. Descoperiți cum, în acest post!
Guest postingul este o tehnică utilizată pe bloguri cu toate tematicile pe care vi le puteți imagina, constând în postarea pe blog de către autori invitați care nu sunt cei ce postează în mod obișnuit pe acel blog sau care au, inclusiv, un blog propriu. Este un mod obișnuit de colaborare între bloggeri care, de multe ori, datorită nivelului ridicat de exigență ce implică deținerea unui blog referitor la cantitatea publicațiilor, au nevoie de colaboratori care să îi ajute să țină pasul.
Există multe magazine online care au un blog, însă de multe ori nici nu este necesar să aibă unul pentru a publica articole invitate pe blogurile altor specialiști. Ceea ce este cu adevărat necesar este ca acel post propus să îndeplinească o serie de obiective.
În general, condițiile pe care trebuie să le îndepliniți pentru a face guest post în ecommerce sunt următoarele:
- Să scrieți un conținut de calitate și adecvat tematicii blogului. Foarte rar proprietarul unui blog va accepta conținuturi care nu sunt de calitate, deoarece acest lucru va avea un efect negativ pentru comunitatea sa. Se poate întâmpla să întâlniți un blog care nu filtrează prea mult conținuturile și care vă permite să publicați aproape orice. Deși această opțiune nu este rea (vă ajută în continuare să construiți linkuri, ceva ce vom explica mai târziu chiar în acest post), trebuie să luați în considerare că nu prezintă atâtea beneficii ca atunci când acest lucru se face pe o pagină de o mai bună calitate.
- Să vă adaptați exigențelor formale ale blogului în care veți face guest post de ecommerce. Este foarte posibil să vă ceară un număr minim de cuvinte per post sau imagini fără drepturi de autor, deși obișnuiesc să stabilească și numărul de linkuri către pagina dvs. web, pe care le puteți include în postul dvs.
- Vi se poate cere să aveți un blog. Nu vorbim de un blog cu brandul companiei, ci pentru ca autorul posturilor să aibă un blog în care să poată verifica stilul dvs. de redactare și anumite acreditări.
- Să nu prezentați un conținut mult prea comercial. De fapt, mulți bloggeri care acceptă să facă guest post în ecommerce cer, de regulă, să nu se menționeze în mod direct brandul sau refuză ca linkurile din articol să ducă la acesta. Alții nu refuză, dar solicită ca acel conținut să apară în blogul lor ca și „conținut sponzorizat” și inclusiv solicită o sumă pentru publicație.
Și atunci la ce servește într-adevăr efectuarea de guest post în ecommerce?
A face guest posturi despre un ecommerce nu este simplu, dar aduce multe beneficii și ajută la generarea de trafic către web într-un mod foarte economic, deși trebuie să recunoaștem că nu este deloc simplu, deoarece trebuie să avem în echipă un specialist în generarea de conținuturi de calitate, precum și o persoană care să se ocupe de căutarea și stabilirea contactelor cu bloggerii pentru a realiza propuneri.
Haideți să vedem care sunt acele beneficii pe care le aduce efectuarea de guest post pentru un ecommerce:
- Construirea de linkuri sau linkbuilding. Crearea de linkuri care să facă legătura cu web-ul dvs. are un scop dublu: pe de o parte, de a genera trafic în mod natural către pagina dvs. prin intermediul persoanelor care s-au interesat de magazinul dvs. online și decid să intre accesând un link (ceea ce se cunoaște cu numele de „trafic de referință”). Pe de altă parte, consolidează poziționarea magazinului dvs. online pe motoarele de căutare, deoarece Google ridică pe primele poziții în browser-ul său paginile recomandate de alte pagini, din moment ce înțelege că sunt relevante și stârnesc interes.
- Pe de altă parte, generarea de contacte și relații cu bloggerii. Dacă lucrăm cu un autor ce permite efectuarea de guest posturi în ecommerce despre tehnologie, de exemplu, și luăm legătura cu el pentru a vorbi de o nouă lansare, avem șansa de a da naștere unei relații interesante cu o persoană. Este posibil ca acest blogger să vorbească, pe viitor, de produsul nostru fără ca noi să îi cerem acest lucru pentru că deja ne cunoaște. De asemenea, în acest punct este foarte important să avem grijă de relațiile cu bloggerii.
- Generarea relației cu clienții potențiali. Efectuarea unui guest post în ecommerce implică și monitorizarea comentariilor sau a reacțiilor pe care acel post le produce. Nu este atât de simplu ca redactarea unui articol și atât. Atunci când publicăm pe blogul unui specialist, trebuie să încercăm să ne ocupăm de publicația noastră și să răspundem la nelămuririle și comentariile pe care utilizatorii le pot face cu privire la postul publicat. Astfel, generăm și relația cu clienții în mod direct.
În general, efectuarea de guest post în ecommerce este o tehnică foarte economică pentru a genera linkuri dar care implică mult timp și îndemânare în momentul generării conținuturilor. Trebuie să înțelegem să există mulți bloggeri care pot fi reticenți să vorbească de branduri sau produse în scopuri comerciale. În anumite cazuri, nici nu este o idee rea să lucrăm cu ei prin tehnica postului sponsorizat și pur și simplu să finanțăm articole sponsorizate pe blogurile lor.
Pe lângă efectuarea de guests posturi despre ecommerce-ul dvs., altă opțiune foarte validă pentru a lucra cu bloggeri și experți specializați este ca ei să intervină în calitate de prescriptori ai produsului dvs., bazându-se pe propria lor experiență. Vă invităm să aflați mai multe despre marketingul influencerilor pentru a vedea care din cele două opțiuni (sau chiar ambele) se poate potrivi mai bine cu strategia dvs. de comunicare.