Share This Article
Segmentarea: pontul pentru a avea succesul dorit în campaniile dvs. pe Facebook și pentru a atinge obiectivul urmărit. Învățați să conectați cu utilizatorul ideal!
Pentru a putea explica mai bine aspectele fundamentale ale modului de a crea campanii optime pe Facebook, vom utiliza ca exemplu obiectivul de marketing „Recunoașterea brandului”.
O campanie poate conține mai mule seturi de anunțuri. De aceea, se recomandă să editați numele campaniei dvs. în acest punct pentru a o putea diferenția de alte campanii pe Facebook deja create anterior sau de campanii ulterioare pe Facebook pe care le puteți crea și activa pe viitor cu același cont.
După ce dați clic pe butonul „Continuați”, veți trece la următorul nivel: Set de anunțuri. Aici, veți putea segmenta campaniile de Facebook în funcție de trei factori cheie, iar aceștia sunt: publicul, locația și, în cele din urmă, bugetul dvs. și data atât a activării cât și a finalizării campaniei pe Facebook.
Elementele cheie pentru a segmenta corect campaniile dvs. pe Facebook
Realizarea unei segmentări bune va fi factorul cheie pentru a avea sau nu succesul așteptat în campaniile dvs. pe Facebook și, de asemenea, pentru a atinge obiectivul de marketing urmărit imediat ce ați accesat tabloul de bord de Administrare a Anunțurilor. Prin urmare, acest punct este extrem de important în crearea și configurarea campaniilor dvs. de Facebook și, de asemenea, în acest punct trebuie investit mai mult efort pentru a vă asigura ca segmentarea respectivă să fie optimă.
Segmentați, căutați, conectați-vă cu utilizatorul dvs. ideal!
Segmentarea campaniilor dvs. de Facebook | Public
- Mai întâi, Facebook Ads vă oferă opțiunea de a alege publicul urmând modelul din alte campanii de Facebook create anterior sau, din contră, de a crea un nou public capabil să se identifice mult mai bine cu obiectivul principal pe care doriți să-l atingeți.
- Veți putea indica locul în care locuiește publicul dvs. țintă. Adăugați oricâte locuri considerați de cuviință sau, de exemplu, marcați un loc concret și până la câți kilometri distanță de acesta doriți ca Facebook Ads să localizeze publicul dvs. țintă.
- De asemenea, veți putea indica intervalul de vârstă al publicului dvs., precum și dacă doriți doar să adresați campaniile de Facebook femeilor, bărbaților sau, din contră, ambelor sexe în același timp.
- În cele din urmă, dar nu mai puțin important, veți găsi interesele publicului dvs. Este un punct fundamental pentru orice segmentare, deoarece este ceea ce într-adevăr îi oferă publicității de Facebook toată puterea. Puteți inserta oricâte interese doriți, fie manual sau cu opțiunea „Sugestii”, fie datorită sugestiilor pe care propriul sistem al Facebook Ads vi le oferă prin opțiunea „Explorați”. Prin această a doua opțiune, puteți alege dintr-o infinitate de sugestii legate de date demografice, interese, comportamente și alte categorii de interes.
Vă sfătuim ca, înainte să salvați acest public în Managerul dvs. de Anunțuri și să continuați cu următorul pas al campaniei de Facebook, să accesați secțiunea „Conexiuni” și să bifați manual următoarea opțiune: Pagini de Facebook
> Excluderea persoanelor cărora le place pagina dvs. Se înțelege că fanii și followerii dvs. devotați sunt mai bine informați cu privire la publicațiile pe care le faceți în continuu pe pagina dvs. de Facebook sau, în orice caz, pot vedea pe timeline-ul dvs. respectivele publicații. Ceea ce vă interesează mai mult este chiar atragerea atenției celor care încă nu vă cunosc, care nu știu că brandul/firma dvs. există și care, prin urmare, nu sunt conștienți că vă pot găsi în această rețea socială. Astfel, trebuie să vă lărgiți orizontul și să fiți deschiși în fața altor utilizatori, viitori fani ai paginii dvs. Facebook. Și, cine știe? Posibili clienți și viitori cumpărători!
Segmentarea campaniilor dvs. pe Facebook | Locații
Pur și simplu vă spunem că, în acest al doilea punct al segmentării unei campanii de Facebook, vă sfătuim să alegeți prima opțiune, „Locații automate (recomandat)”. Ce înseamnă acest lucru? Că grupul dvs. de anunțuri se va afișa publicului în mod automat acolo unde există mai multe probabilități de a obține o performanță mai bună, incluzând atât locația Facebook-ului, cât și cea a Instagram-ului.
În cazul în care alegeți cealaltă opțiune, „Editați locații”, este posibil ca numărul persoanelor la care ajung anunțurile dvs. să scadă și, prin urmare, va fi mai puțin probabil să vă atingeți obiectivul campaniei de Facebook.
Segmentarea în campaniile dvs. de Facebook | Buget și Calendar
Așa cum foarte bine indică sistemul Facebook Ads, trebuie doar să „specificați cât doriți să cheltuiți și când doriți ca anunțurile dvs. să se afișeze”.
Vă recomandăm să indicați un buget zilnic, nu un buget pentru setul de anunțuri în general, precum și o dată atât de început, cât și de încheiere pentru campaniile dvs. de Facebook pentru a deține mai bine controlul situației.
În cele din urmă, încă o recomandare: Aruncați o privire în partea dreaptă. Aici veți găsi o estimare a domeniului de aplicare zilnic și, prin urmare, a posibilelor rezultate obținute în baza publicului țintă definit, duratei campaniei de Facebook și a bugetului indicat.
Așa cum am subliniat în acest post, segmentarea este pilonul principal pentru ca prin campaniile de Facebook dvs. să puteți ajunge la un public țintă de calitate, la acele persoane care pot deveni fanii paginii dvs. de Facebook, dând clic pe anunț și direcționându-se către pagina dvs. web.
În ciuda cunoașterii anticipate a faptului că succesul se bazează în mare parte pe o segmentare corectă a campaniilor de Facebook, nu trebuie să uitați ultimul pas al creării și configurării anunțurilor de Facebook.