Share This Article
Una dintre probleme cu care vă confruntați atunci când trimiteți campanii de email marketing este că unele dintre ele ajung în căsuța de spam. Cum se poate soluționa această problemă?
Una din marile probleme întâlnite atunci când trimiteți campanii de email marketing pentru e-commerces este că unele dintre ele ajung în căsuța de spam sau de mesaje nedorite a destinatarilor dvs., motiv pentru care nu vor vedea niciodată informația pe care doriți să le-o transmiteți.
Tocmai aceasta din urmă este cea mai mică dintre problemele dvs. deoarece motivele pentru care un email ajunge în căsuțele respective merg mult mai departe.
În acest scurt ghid vă vom oferi o serie de pași pentru ca newsletterele sau emailurile dvs. să fie considerate corecte și legitime de către filtrele spam și să poată ajunge corect în inbox. Dar, înainte de a recapitula acești pași, haideți să vedem…
Ce este și ce se consideră spam
Spamul este toată acea informație comercială, primită prin email sau prin orice altă modalitate online și care nu a fost solicitată de receptor.
Este vorba de o activitate ilegală și complet nerecomandată, nu numai din cauza deranjului provocat utilizatorilor, ci și pentru că aceștia pot include emailurile dvs. în lista lor de mesaje nedorite. Acest lucru este foarte dăunător pentru reputația dvs. online și, inclusiv, poate conduce la includerea dvs. în listele negre de spam. Dacă s-ar întâmpla astfel, de fiecare dată când veți trimite un email, deși este legitim, veți avea mult mai multe posibilități de a ajunge direct în căsuțele de mesaje nedorite.
Reputația negativă online nu este singurul factor considerat spam. De asemenea, riscul crește când designul sau conținutul emailurilor pe care le creați este negativ (includeți cuvinte interzise, abuzați de imagini…), precum și atunci când comportamentul destinatarilor emailurilor este incorect, cum ar fi nivelul scăzut de a putea deschide emailul sau neexistența interacțiunii cu linkurile din email.
Puțină legislație despre email marketing
Nu trebuie să fiți avocat nici expert legal pentru a înțelege regulile de bază pentru trimiterea prin email a informațiilor comerciale.
Recapitulăm cele mai importante reguli:
- Prima și cea fundamentală: destinatarii emailului trebuie să-și dea acordul pentru a primi informațiile dvs. În cazul în care sunteți proprietarul unui magazin online sau magazin dropshipping, acești utilizatori vor fi toți cei care au cumpărat de pe magazinul dvs. online și care v-au autorizat să primească informații comerciale. De asemenea, vor fi și cei care s-au abonat la newsletterul dvs. în cazul în care în pagina web ați inclus această opțiune.
- O regulă obligatorie este ca toate trimiterile dvs. de email trebuie să includă un link pentru dezabonarea de la baza de date. Există administratori de email marketing care îi elimină automat pe acei utilizatori din listele noastre, însă există și alții în care trebuie să faceți acest lucru manual.
- De asemenea, este obligatoriu să includeți o adresă fizică a expeditorului emailului sau newsletterului.
- În emailurile dvs., identitatea expeditorului trebuie să fie reală. Asta nu înseamnă că trebuie să menționați prenumele și numele, însă trebuie să apară numele magazinului online sau website-ul de pe care trimiteți emailul.
Cum să ajung în inbox prin conținutul și designul emailurilor mele
Odată ce aveți clare cele două puncte anterioare, trebuie să recapitulăm o temă la care am făcut aluzie în paragrafele anterioare, dar care este foarte importantă: posibilitatea ca un design sau conținut greșit să vă afecteze reputația online.
Aici intrăm în informații ce pot părea evidente, însă este bine să recapitulăm câteva concepte fundamentale:
- Cuvinte considerate spam: în articolul în care vorbeam despre erori în email marketing am comentat deja că există cuvinte pe care filtrele le pot considera spam mai ușor decât în alte cazuri.
- Fiți original: dacă le trimiteți mereu abonaților dvs. același tip de campanie de email marketing, este posibil ca aceștia să se plictisească și să se dezaboneze sau să bifeze emailurile dvs. ca spam. Creați modele noi la apelurile la acțiune, oferiți conținuturi de calitate și încercați să-i țineți la curent pe abonații dvs.
- Căutați să evitați rata de respingere: încercați ca linkurile pe care le adăugați în emailurile dvs. să conducă la locul corect, iar ceea ce utilizatorii vor găsi să fie atractiv pentru ei, astfel veți evita să abandoneze rapid pagina dvs. web, iar serverele de email vor fi mulțumite.
- Mai mult text decât imagini: încercați ca proporția de text să fie mai mare decât cea a imaginilor deoarece, dacă destinatarul nu da permisiunea pentru descărcarea imaginilor, acestea nu se văd. Cu cât destinatarul vede mai multă informație de la bun început, cu atât mai bine.
- Fiți receptiv: de fiecare dată când redactați un email, verificați în prealabil dacă totul se vizualizează corect atât pe calculatoare, cât și pe dispozitive mobile. Există din ce în ce mai mulți utilizatori care își verifică emailul de pe telefonul mobil, de aceea trebuie să faceți acest lucru mai ușor și veți avea numai de câștigat.
În cele din urmă, alegeți un program bun de administrare pentru email marketing
Nu trimiteți emailurile de pe administratori standard precum Hotmail sau Gmail. Aceste instrumente nu sunt concepute pentru trimiteri în masă. Vă recomandăm să utilizați altele specifice pentru email marketing cum ar fi MailChimp, MDirector, Mailrelay… multe sunt gratuite (cel puțin până la un număr maxim de abonări și/sau trimiteri) și foarte simplu de folosit și, în același timp, puternice și eficiente.
Urmați aceste sfaturi și veți avea mai multe posibilități de a ajunge în inboxul contactelor dvs. țintă.