Share This Article
In acest tutorial veți afla ce este Google Shopping, cum funcționează și avantajele de a vinde pe Google Shopping pentru magazinul dvs. dropshipping.
Dacă aveți un magazin dropshipping sincronizat cu BigBuy, sau dacă dețineți o afacere online, care implică e-commerce-ul, atunci probabil v-ați gândit deja la promovarea mărfii dvs. pe o platforma de publicitate online.
Google Shopping este o opțiune excelentă pentru furnizorii dropshipping și, mai ales, un mod foarte practic de a vă scoate în evidență produsele și de a vă crește posibilitățile de vânzare. Desigur, acest serviciu este oferit de către gigantul tehnologic Google, care are rezultate fantastice, atâta timp cât campaniile publicitare sunt organizate în mod eficient.
Dar să o luăm de la început: ce este și pentru ce se folosește Google Shopping?
Așa cum am menționat mai sus, Google Shopping este încă un serviciu oferit de Google, pe de o parte pentru utilizatorii de internet, iar pe de altă parte pentru oricine altcineva care are un magazin online și dorește să-și pună articolele la vânzare. Utilizatorii de internet pot vedea foarte ușor produsul pe care îl caută și compara prețurile între diferitele magazine care îl oferă. Proprietarii magazinelor online publică produsele pe care doresc să le promoveze și, folosind un sistem de licitare în funcție de produs și de categorie, plătesc gigantului Google pentru vizitele pe care utilizatorii le fac magazinului lor online.
Este foarte ușor să ne dăm seama de cum funcționează Google Shopping. Tot ceea ce trebuie să faceți este să căutați un produs pe Google și, în cazul în care acesta este promovat de vreo afacere online, va fi prezentată apoi o comparație între diferitele magazine care îl oferă împreună cu imagini atașate ale acestuia.
Este un instrument foarte simplu pentru utilizatori deoarece, printr-o simplă privire, aceștia pot găsi o varietate de produse relaționate cu acela pe care îl caută și le pot filtra în funcție de preț, vânzător, produse noi sau scorul și părerea altor utilizatori.
Cu toate acestea, ceea ce ne interesează în acest articol este modul de a ajuta proprietarii magazinelor dropshipping sincronizate cu BigBuy să vândă utilizând acest instrument, astfel încât următoarea întrebare este:
Cum funcționează Google Shopping?
Vă vom împărtăși, în continuare, un tutorial pentru a vă începe vânzările prin acest instrument și pașii pe care trebuie să îi urmați:
Pasul 1: Creați un cont în Adwords și Google Merchant Center
Primul pas pentru a vinde prin Google Shopping este crearea unui cont în Google Merchant Center. Prin intermediul acestui instrument puteți introduce caracteristicile magazinului dvs. și produsele pe care doriți să le promovați. Dacă aveți deja un cont în Analytics sau Adwords, îl puteți folosi pentru a-l crea pe acesta deoarece Google permite sincronizarea datelor între toate conturile dvs. Dacă nu aveți unul, puteți să vă deschideți un cont nou.
Odată ce ați introdus aceste date, este momentul de a vă verifica magazinul online.
Pasul 2: Verificați-vă magazinul dropshipping pe Google
Google Shopping solicită verificarea domeniului magazinului dvs. online și a produselor care vor fi vândute pe acesta. Pentru a face posibil acest lucru, oferă diferite opțiuni de verificare. O puteți folosi pe cea care vi se potrivește mai bine, însă vă recomandăm să folosiți un alt instrument esențial: Google Search Console.
Pasul 3: Pregătiți-vă catalogul cu produsele de vânzare
Odată ce e-commerce-ul dvs. a fost verificat, este timpul de a vă publica catalogul pe Google Shopping, adică feed-ul datelor. În aceste feeds de pe Google Shopping îi oferiți informații instrumentului despre toate datele tehnice ale produselor dvs. de vânzare: ID-uri, descrieri, titluri, numele produselor, categorii, prețuri, imagini și alte opțiuni pe care doriți să le completați.
Este important să acordați atenție detaliilor care pot diferenția produsele dvs. de cele ale concurenței. De exemplu, este esențial să scrieți numele produsului și descrierea acestuia utilizând cuvinte cheie ușor de identificat de către Google și pe care le pot folosi clienții dvs. potențiali. De exemplu, dacă produsul dvs. este un dulap și se numește „Amazon”, foarte puține persoane vor cunoaște produsul dvs. după nume, însă multe îl vor ști după categoria sa sau tipul de produs (în acest caz, dulap).
Pe scurt, va trebui să introduceți datele cu ajutorului unui document Excel ce va fi procesat de către Google pentru a arăta clienților dvs. potențiali produsele pe care le aveți în catalog.
În momentul în care ați introdus feed-ul, acesta se trimite către Google. Vă recomandăm, dacă o faceți pentru prima dată, să utilizați mai întâi modul de testare pentru a corecta posibilele greșeli înainte de a vă publica definitiv produsele pe Google Shopping. Este important să știți că Google Shopping nu este automat, adică poate dura între 24 și 48 de ore, sau chiar mai multe zile, din momentul în care publicați feeds-urile și până acestea încep să apară.
Pasul 4: Creați și optimizați prima dvs. campanie
Odată ce feeds-urile produselor din magazinul dvs. dropshipping se află pe Google Shopping, este timpul de a vă diferenția și optimiza campaniile.
De ce anume trebuie să țineți cont pentru a demara cea mai bună campanie posibilă pe Google Shopping?
Luați în considerare următoarele:
- Stabiliți bugetul zilnic și CPC-ul (cost per clic): cât sunteți dispus să investiți zilnic și cât sunteți dispus să plătiți pentru fiecare clic primit? Există mai multe variabile implicate aici: tipul produsului, marja de profit, cantitatea și calitatea concurenței, etc. Dacă sunteți la început, vă recomandăm să fiți atent la rezultatele campaniilor. Dacă nimeni nu dă clic pe produsele dvs. înseamnă că, probabil, bugetul dvs. de licitări este prea mic și dacă atrageți toată piața este posibil ca CPC-ul dvs. să fie prea mare și să plătiți mai mult decât îi corespunde lui Google.
- Folosiți cuvinte cheie: am menționat acest lucru mai sus, dar dorim să insistăm. Utilizarea corectă a cuvintelor cheie a afacerii dvs. în descrierile produselor poate fi un element de diferențiere foarte important.
Vă recomandăm să luați în considerare acest articol deoarece veți găsi sfaturi utile pentru a afla cum să vă optimizați campaniile și să vindeți pe Google Shopping.
Pasul 5: Câteva sfaturi finale pentru a stabili un CPC și tarife adecvate
La fel ca și în orice altă afacere, cheia succesului pentru a promova magazinul dvs. dropshipping pe Google Shopping este de a ști cum să vă diferențiați de concurență. Împărtășim cu dvs. câteva sfaturi finale pentru a obține acest lucru:
- Detectați cuvintele cheie negative: la fel cum trebuie să puneți accent pe cuvintele cheie, trebuie să le și luați în considerare pe cele negative, este vorba despre cuvinte relaționate cu produsele dvs. dar care nu vă vor aduce vânzări. De exemplu, dacă vindeți pantaloni, termenul de căutare „cum să cos pantaloni acasă” nu vă va genera nicio vânzare, însă va suma un clic pe care trebuie să îl plătiți în mod inutil.
- Detectați tendințele de căutare: Google Shopping vă permite să cunoașteți cu ce cuvinte v-au găsit utilizatorii produsele. Aceste date vă vor da o idee despre cum să scrieți descrierile produselor dvs.
- Adaptați ofertele dvs. în funcție de zile și orar: odată ce începeți să produceți vânzări prin magazinul dvs., vă veți putea cunoaște mai bine utilizatorii și obiceiurile lor de cumpărare. Evaluați-vă campaniile pentru a cunoaște cele mai productive (și neproductive) momente ale săptămânii și adaptați-vă ofertele și procentele de discount pentru a atinge cote de vânzări neașteptate.
Acum cunoașteți ce este Google Shopping și cum funcționează acest instrument puternic, așa că puneți-vă pe treabă și începeți vânzările dvs.!