Share This Article
Doriți să îmbunătățiți poziționarea paginii dvs. web? Atunci, trebuie să știți care sunt etichetele SEO și toate ponturile pentru a le folosi cu succes.
Meta etichetele sau meta tag-urile sunt fundamentale pentru ca pagina dvs. web să fie optimizată. Acești parametri se utilizează pentru a vă descoperi pagina și pentru a transmite informație către motoarele de căutare cu privire la pagina respectivă, cu funcția de a putea ordona și prezenta rezultatele.
De aici reiese motivul pentru care sunt atât de importante. Dacă meta etichetele site-ului dvs. sunt bine optimizate veți reuși ca pagina dvs. web să se poziționeze printre primele rezultate de pe Google, Bing sau oricare alt motor de căutare. Reprezintă un angrenaj de bază pentru ca instrumentele SEO să funcționeze corect.
Care sunt etichetele pe care trebuie să le optimizăm pentru a potența SEO pe o pagină web?
Există două etichete principale care, deși nu sunt vizibile chiar pe pagină, sunt elemente cheie pentru o poziționare corectă pe Google: eticheta title și descrierea.
Eticheta title
Titlul sau title este cea mai importantă etichetă SEO de luat în considerare pentru a optimiza SEO On Page. Este unul dintre cei mai semnificativi factori de care Google ține seama pentru a cunoaște tematica paginilor, motiv pentru care este fundamental în poziționare. Titlul se arată în vânzare sau în ferestrele calculatorului și în rezultatele căutării.
Sfaturi pentru ca title-urile să fie bine optimizate:
- Fiecare title trebuie să fie diferit în fiecare pagină a site-ului dvs. web.
- Trebuie să includă cuvântul cheie pentru care optimizăm pagina și pe care l-am determinat în momentul realizării keyword research. Munca de poziționare se va realiza cu acel keyword. La fel ca și în cazul lui title, trebuie să țineți cont de faptul că trebuie să fie un keyword diferit pentru fiecare dintre paginile ce compun site-ul web.
- Nu trebuie să depășească 70 de caractere, deoarece dacă este mai lung va apărea tăiat.
- Trebuie să fie natural și descriptiv cu referire la conținutul paginii. Nu trebuie să se deformeze pentru a introduce cuvântul cheie ,,cu forța”.
- Nu trebuie să abuzați de keyworduri. Acest lucru poate provoca penalizarea de către Google, precum și pierderea încrederii utilizatorilor.
- Se recomandă ca, dacă se include brandul sau numele paginii web, să se pună la final separat de keyword cu o cratimă sau o linie verticală. De exemplu, un title ar putea fi: ,,Cărți vechi și de ocazie. Cele mai bune prețuri | Librăria Cervantes”.
Meta description
Utilizatorii văd această etichetă SEO ca rezumatul paginii, astfel că trebuie să fie redactată în așa fel încât să fie atractivă și să îi invite să o viziteze, de exemplu, cu un ,,Call To Action” sau chemare la acțiune. Această descriere poate fi decisivă, așadar, în rata clicurilor (Click-Through-Rate). Deși nu este un factor critic în poziționarea unei pagini web, faptul că are efect direct în rata clicurilor face să aibă o mare influență în poziționare.
La fel cum se întâmplă și cu title, această etichetă nu se arată în conținutul vizibil, ci în rezultatele căutării, sub titlu.
Această etichetă SEO generează o oarecare controversă. Motivul este că, uneori, Google ignoră meta descrierea și afișează în rezultate o parte a textului care se găsește pe pagina dvs., dacă acesta consideră că este mai potrivit pentru vizitator.
Sfaturi pentru ca meta description să fie bine optimizată:
- Trebuie să fie vorba de descrieri realiste, care prezintă ce va găsi într-adevăr pe pagină persoana care o va vizita. Dacă nu se întâmplă astfel, va influența negativ în procentajul eșecului.
- Va trebui să creăm o descriere frapantă pentru a obține clicul înaintea altor rezultate mai bine poziționate. Se poate include un apel la acțiune pentru a stimula utilizatorii. Astfel veți îmbunătăți CTR.
- Trebuie să se includă keyword sau keyworduri pentru care optimizăm pagina, dar întotdeauna într-un mod natural.
- Se recomandă să conțină între 150 – 155 caractere. Niciodată peste 160, deoarece Google va tăia descrierea.
- Este important să nu duplicați meta descrierile (la fel ca și cu title). Trebuie să utilizați una diferită pentru fiecare din paginile ce compun site-ul web.
Alt tip de etichete SEO
Pe lângă title și description, trebuie să ținem cont și de anteturile (pe care, în general, le numim ,,heading-uri”). Aceste elemente sunt o formă prin care se trimit informații către Google și către cei ce vizitează site-ul dvs. web cu privire la conținutul și tematica paginilor care fac parte din acesta. În plus, sunt foarte importante pentru a deține o structură bună a informației.
Dacă nu aveți foarte clar la ce ne referim cu anteturile, le aveți la îndemână în orice program de editat texte. Când vă veți pregăti pagina web și veți introduce titlul unei secțiuni, sau un alineat al unui articol de pe blog, veți putea indica dacă este un Heading 1, Heading 2, Heading 3… În funcție de heading-ul specificat, în general se va schimba formatul textului (Heading 1 va fi mai mare decât celelalte).
Antet principal (H1)
Heading H1 este cel mai important pentru Google și trebuie să fie unic pentru fiecare pagină. Nu trebuie confundat cu titlul. Așa cum s-a menționat, titlul este rezumatul paginii în care ceea ce primează este optimizarea pentru motoarele de căutare. În ceea ce privește H1, este primul lucru pe care un vizitator îl vede când accesează o pagină. De asemenea, trebuie să fie optimizat prin cuvintele cheie, dar poate fi mai lung decât titlul. Nu se recomandă să fie identic cu titlul.
Sfaturi pentru ca H1 să fie bine optimizat:
- Trebuie să fie situat cât mai sus posibil pe pagină
- Trebuie să se utilizeze un singur antet H1 pe fiecare pagină
- Trebuie să se includă cuvintele sau cuvântul cheie în mod natural, ușor de citit pentru vizitator.
Anteturi secundare (H2-H6)
De la H2 până la H6, sunt utile pentru a ajuta Google și alte motoare de căutare să înțeleagă tematica paginii. De asemenea, aceste anteturi ajută la îmbunătățirea experienței lecturii, deoarece ierarhizează conținutul.
Pe de altă parte, este necesar să se țină cont că nu trebuie să se forțeze includerea unor cuvinte cheie decât dacă folosirea acestora prezintă coerență.
Optimizarea imaginilor
Pe lângă aceste etichete SEO, va trebui să optimizăm și imaginile paginii. Toate imaginile care apar pe pagina dvs. web sunt analizate de Google, de aceea trebuie să ținem cont și de acestea.
Titlul imaginii
Înainte de a încărca o imagine trebuie să îi schimbăm titlul pentru a avea legătură cu pagina în care o vom insera. De exemplu, dacă veți încărca o imagine într-o categorie a paginii dvs. web care prezintă vânzarea de coliere, titlul imaginii ar putea fi ,,colier-argint-lung”. Nu trebuie să încărcați niciodată imaginile cu titlul implicit, de exemplu ,,DC0089”, deoarece nu aportă nimic și nu țineți cont de SEO.
Întotdeauna trebuie să includeți keyword-uri care să lucreze în pagină în titlul imaginilor. De asemenea, trebuie să separați fiecare cuvânt cu cratime, așa cum se observă în exemplu.
Textul ALTernativ
Eticheta SEO ,,alt” sau text alternativ în imagini este un factor important pentru optimizarea on-site. Este vorba de textul care apare pe site-ul web dacă browser-ul nu este capabil să vizualizeze imaginea. Această etichetă trebuie să conțină cuvintele cheie care definesc conținutul imaginii, pentru a contribui astfel la poziționare.
Pe lângă acești doi parametri, trebuie să se țină cont și de greutatea și dimensiunea imaginii. Motivul este că afectează direct viteza de încărcare a paginilor dvs., un site web lent afectează negativ SEO și experiența utilizatorului
1 Comment
Stefan
Foarte tare si foarte corect acest articol. Voi incerca tot ceea ce scrie aici. Este o solutie optima pentru optimizare a unui site.
Astept si un update legat de acest articol, pentru ca suntem in 2020 si poate s-a mai adaugat ceva la acesta lista de optiuni pentru SEO.