Share This Article
Astăzi vom vorbi despre puterea Twitter-ului pentru companii și despre cum puteți profita din plin de acesta. Există o infinitate de companii pe piața online și, prin urmare, competență enormă, fiind dificil să vă faceți remarcat pe Internet. De aceea, trebuie să căutați căi prin intermediul cărora să ajungeți în mod direct la clienții potențiali, iar rețelele sociale reprezintă un canal bun pentru a atinge acest obiectiv.
Totuși, important nu este doar să se știe de existența dvs., ci trebuie să munciți pentru a fi prezenți în rețelele sociale pentru ca targetul dvs. să fie interesat și să simtă că face parte din comunitatea dvs.
În plus, alt punct cheie pentru afacerea dvs. este că prin intermediul rețelelor sociale veți primi feedback direct de la clienții dvs. Puteți fi în contact permanent cu consumatorii, le puteți afla părerile și, în plus, puteți câștiga clienți noi. Pentru toate acestea, Twitter este una dintre platformele pe care orice vânzător online trebuie să le ia în considerare. De aceea, în acest articol vom vedea detaliat importanța Twitter-ului pentru companii precum și toate ponturile pentru a putea profita din plin de acesta.
Ce trebuie să aveți în vedere înainte de a vă deschide un cont de Twitter pentru companie?
Așa cum am indicat deja, prezența afacerilor și a ecommerce-ului în această rețea socială este foarte importantă, dar înainte de a vă activa profilul trebuie să vă gândiți:
- Contul de Twitter pentru companii necesită atenție permanentă: trebuie să îl îngrijiți, să fiți atenți cine vă comentează publicațiile, ce comentează și, în plus, să încărcați conținuturi zilnic.
- Publicul dvs. țintă se găsește pe Twitter? Fiecare rețea socială are utilizatori specifici care se caracterizează în principal prin anumite obiceiuri de consum, vârstă și sex. Trebuie să vă cunoașteți targetul și să știți pe ce rețea socială este prezent mai mult. Dacă publicul dvs. țintă este format din bărbați și femei cu vârste între 25 și 40 ani, Twitter este o alegere bună. Cu toate acestea, se recomandă cercetarea în profunzime pentru a cunoaște gusturile targetului dvs., puterea de achiziție, timpul liber sau ce dispozitive utilizează mai mult pentru conectarea la internet.
- Observați concurența, căutați-vă principalii concurenți și studiați ce fac în această rețea socială. Observând acest lucru puteți învăța din succesele și erorile lor. În plus, este o tactică bună pentru a putea fi cu un pas înaintea clienților dvs. cu oferte și promoții.
De ce este atât de important Twitter pentru companii?
Twitter este o rețea socială lansată în martie 2006 ce utilizează principiul microblogging-ului, trimitere și publicare de mesaje scurte. În tot acest timp de la lansare a devenit cel mai utilizat serviciu din lume cu aceste caracteristici. Mai concret, în prezent această rețea are în medie 313 milioane de utilizatori activi. 85,48% dintre utilizatorii Twitter-ului urmăresc companii, iar conținutul corporativ care îi interesează de regulă este informația care face referire la sector sau la oferte și promoții, după cum povestește Christian Delgado pe blogul său.
În ceea ce privește modul de a comunica prin intermediul acestei rețele sociale, ne aflăm în fața unei platforme prin care se poate ajunge simplu, rapid și direct la potențialii consumatori. Spre deosebire de alte rețele sociale, datorită limitării de caractere rezultatul obținut este o informație neîncărcată și posibilitatea ca utilizatorii să poată decide imediat dacă acel conținut îi interesează sau nu.
De asemenea, Twitter este cea mai directă rețea socială de interacțiune între utilizatori, motiv pentru care interacțiunea între client și companie va fi foarte rapidă.
Conținutul, elementul principal al Twitter-ului pentru companii
Conținutul va fi un mare protagonist în strategia dvs., deoarece prin intermediul acestuia veți reuși să obțineți loialitatea clienților și să captați noi clienți pentru ecommerce-ul dvs. Când administrați tweet-urile este foarte important să țineți cont de următoarele:
- Conținutul trebuie să fie adaptat targetului dvs., tot ceea ce publicați trebuie să fie gândit pentru a le vorbi direct consumatorilor dvs. potențiali.
- Folosiți hashtag-uri legate de tipul ecommerce-ului dvs. deoarece acest lucru îi va ajuta pe utilizatori să vă găsească. Adică, dacă de exemplu aveți un ecommerce de modă și realizați o publicație despre noua dvs. colecție de pantaloni skinny se recomandă crearea unui hashtag, astfel (#skinny). Ca în această publicație a brandului Lois. Dar atenție, nu trebuie să abuzați de utilizarea acestora.
- Dacă realizați o colaborare cu vreun/vreo influencer nu ezitați să îl/o menționați în publicațiile dvs. Astfel veți câștiga repercusiune și vizibilitate, deoarece veți ajunge la utilizatorii care vă urmăresc și care, pe lângă aceasta, fac parte din targetul dvs.
- Includeți imagini cu cele mai relevante tweet-uri, deoarece astfel vor fi mai vizibile și vor câștiga relevanță.
Promovarea produselor, cum să promovați articolele într-un tweet?
Deși nu trebuie utilizate abuziv, una dintre părțile cele mai importante ale publicațiilor realizate în contul de Twitter vor fi tweet-urile referitoare la articolele ecommerce-ului.
Și, cum să profitați de cele 140 caractere? O modalitate bună de a obține beneficii din acest aspect este includerea unei scurte descrieri cu numele produsului sau al categoriei, URL-ul paginii unde se vinde produsul pe site-ul web și o imagine atractivă a acestuia. Se recomandă ca acestă imagine să reprezinte articolul într-un context.
Ce mai trebuie să aveți în vedere în momentul în care publicați pe profilul de Twitter al ecommerce-ului dvs.?
Primul lucru pe care nu trebuie să îl uitați niciodată este că persoanele se plictisesc și se satură dacă le comunicați numai informații corporative. Dacă faceți acest lucru nu vor mai interacționa cu contul dvs. și veți pierde din followeri. Activitatea pe Twitter pentru companii trebuie să meargă mai departe, să obțină interacțiunea targetului și să nu vorbiți numai despre afacerea dvs.
O modalitate bună de a extinde tipul de conținut publicat este de a urmări persoanele influente în sector și de a partaja din nou tweet-urile la publicațiile care considerați că i-ar interesa pe followerii dvs. În plus, veți câștiga încrederea și credibilitatea publicului.
Ideal este să publicați în mod regulat, de aproximativ 3 ori pe zi și la ore diferite, în funcție de intervalele de timp în care publicul dvs. țintă ar putea fi mai activ în această rețea socială.
Ce puteți face pentru a avea contul dvs. de Twitter foarte activ?
- Publicați conținuturi și știri relevante în sectorul dvs. Nu veți mai răspândi informații despre ecommerce-ul dvs. și veți atrage atenția followerilor deoarece este foarte probabil să îi intereseze.
- Trebuie să fiți informat și la zi cu trending topicurile, deoarece puteți obține beneficii din acestea pentru a crea conținut care, în plus, poate deveni viral. Veți obține complicitate și apropiere de utilizatorii Twitter-ului.
- Fiți atenți întotdeauna la mențiunile primite și ce tweet-uri au fost marcate ca favorite și cel mai des partajate din nou. Vă va indica ce tip de conținut are mai mult engagement cu targetul dvs.
- Efectuarea tragerilor la sorți sau a concursurilor este, de regulă, bine primită printre utilizatori și va fi de mare ajutor pentru a ajunge la mai mulți clienți potențiali.
Toate aceste elemente ajută, de asemenea, la crearea unei comunități loiale de consumatori.
Twitter pentru companii, rețeaua socială perfectă pentru Serviciul Clienți
Serviciul clienți din cadrul ecommerce-urilor trebuie să fie foarte atent în cadrul Twitter-ului, deoarece este un canal direct prin intermediul căruia clienții adresează plângeri sau întrebări. De fapt, este rețeaua socială prin excelență pentru serviciul clienți, datorită rapidității și gradului său de proximitate.
Twitter este rețeaua socială prin excelență pentru serviciul clienți, datorită rapidității și gradului său de proximitate.
Să vedem în continuare o serie de recomandări de luat în calcul la folosirea Twitter-ului ca serviciu pentru clienți:
- Este important de luat în calcul că, dacă deschidem un cont Twitter, este foarte probabil ca utilizatorii noștri să îl utilizeze ca un canal în plus pentru serviciul clienți. De fapt, este posibil să vă scrie un tweet decât să vă contacteze telefonic. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, noi putem potența acest canal și vom putea da răspunsuri în format tweet sau doar îi redirecționăm către un telefon sau un formular de contact. Oricum ar fi, trebuie să fim prevăzători și, în cazul în care avem pe cineva care se ocupă de serviciul clienți, va trebui să îl informăm cu privire la procedura care trebuie aplicată.
- Se vor analiza toate mențiunile primite, atât pozitive cât și negative. Astfel vom consolida încrederea clienților în afacere. În cazul în care primiți un comentariu negativ, în mod sigur este vorba de un utilizator care a suferit un incident sau a avut o problemă cu vreunul din serviciile magazinului online. Trebuie să întrebați întotdeauna cu educație ce s-a întâmplat și să oferiți ajutor. Este vorba despre una dintre părțile cele mai importante din gestiunea Twitter-ului, deoarece dacă plângerile se prelucrează corect, vă veți consolida imaginea brandului. Principalul motiv este că vă preocupați pentru consumatorii dvs. și, inclusiv, veți recupera clienți care, din cauza unei experiențe nefericite, nu mai intenționau să cumpere de pe ecommerce-ul dvs.
- Interacționați cu utilizatorii și fiți atenți la nevoile pe care le puteți detecta prin tweet-urile lor și astfel va crește și se va menține vie o comunitate a clienților loiali.
Un bun exemplu pentru serviciul clienți prin intermediul Twitter-ului este cazul Nike, deoarece are un canal specific pentru a le răspunde consumatorilor denumit @Nike_support. Utilizează acest cont în principal pentru a-și ajuta clienții în fața oricărei consultații sau probleme ce ar putea avea cu produsele sau serviciile lor.
Twitter Analytics, un aliat al Twitter-ului pentru companii
Puteți analiza întreaga muncă efectuată în contul de Twitter cu instrumentul Analytics pe care platforma însăși vi-l pune la dispoziție.
Aici se pot găsi date atât de valoroase cum ar fi: ce tweet-uri au avut un engagement mai mare, câte vizite a avut profilul sau de câte ori compania a fost menționată. Sunt rapoarte foarte relevante deoarece trebuie analizate pentru a ști dacă strategia aplicată este potrivită sau trebuie modificată.