Share This Article
Când lansați un ecommerce, imaginea este o parte importantă. Iar cea mai importantă piesă a acestei imagini este logoul pe care îl veți folosi pe pagina dvs. web, pe rețelele sociale… În acest articol vă ajutăm să îl găsiți.
Pe Internet, imaginea este totul (sau, cel puțin, aproape totul). Ne bazăm pe imagini pentru a cumpăra produse online care, până acum, se achiziționau combinând văzul cu alte simțuri, cum ar fi atingerea sau mirosul. De asemenea, ne bazăm pe fotografii pentru a selecta destinația ideală pentru vacanțele noastre și folosim până și puterea imaginii pe Internet pentru a alege un partener. Magazinul nostru ecommerce ghidat de un logo cu un design bun, nu poate fi mai prejos.
Un logotip este un simbol format din imagini, litere sau combinația ambelor elemente, ce servește pentru a identifica într-un mod simplu pentru ochiul uman tot ceea ce are legătură cu afacerea noastră. De asemenea, un logotip este folositor și pentru a crea o primă impresie pozitivă și de încredere cu privire la magazinul nostru online, motiv pentru care alegerea corectă și designul acestuia pot fi semnificative pentru creșterea și dezvoltarea ulterioară a afacerii.
Dacă vă gândiți să demarați o afacere dropshipping, dar considerați că nu sunteți suficient de capabil pentru a crea o imagine corporativă puternică, există alternative foarte interesante și efective. Una dintre acestea este formată din platformele de crowdsourcing și design, foarte la modă în prezent online.
Ce este crowdsourcing-ul și cum se folosește în design
Este vorba de un concept relativ nou pe internet, dar care capătă din ce în ce mai multă relevanță. Crowdsourcing-ul ia naștere, în primă instanță, ca instrument pentru a externaliza sarcini și lucrări. Cum nu putea fi altfel, există numeroase platforme de crowdsourcing axate pe design. Sute de profesioniști se unesc și vă pot da o mână de ajutor cu designul imaginii corporative a ecommerce-ului dvs. (ceea ce se întâmplă, bineînțeles, pentru designul logoului pentru pagina dvs. web).
Aceste comunități funcționează prin comandarea unor sarcini și lucrări concrete din partea unei societăți sau a unei persoanei independente prin intermediul platformei. Aceste comenzi (împreună cu un interval de buget aproximativ pentru care societatea sau persoana independentă este dispusă să plătească) se vor publica pe platformă și ajung la profesioniștii capabili de a dezvolta proiectul. Acești profesioniști s-au înregistrat în prealabil pe platformă pentru a putea oferi servicii.
Însă crowdsourcing-ul oferă mult mai mult: Pe lângă profesioniștii care își reunesc serviciile într-o platformă unică, poate fi vorba și de ceva atât de simplu cum ar fi exprimarea opiniei. Vom putea proiecta propriul nostru logotip și îl vom putea încărca într-una din aceste comunități pentru ca utilizatorii să își dea cu părerea, să ofere idei alternative sau, pur și simplu, să ne spună dacă le place sau nu.
Cum funcționează aceste platforme
În primul caz, după ce s-a comandat o sarcină, profesioniștii intră în contact cu societatea sau persoana independentă interesată, le prezintă o ofertă economică și se realizează negocierea corespunzătoare până se ajunge la o înțelegere.
În al doilea caz de accepțiune a termenului, după ce se primește feedback-ul cu privire la întrebare sau ofertă, de regulă se obțin idei foarte bune. Se obișnuiește ca, cine a lansat întrebarea respectivă, să îi premieze pe cei care au răspuns oferindu-le cadouri, produse, recunoaștere sau stimulente economice.
După ce aflăm ce este și cum funcționează, vom analiza cele mai bune platforme de crowdsourcing, pentru scopul pe care îl căutăm, să creăm imaginea corporativă și logo-ul magazinului nostru dropshipping.
5 platforme de crowdsourcing pentru design
Așa cum am văzut, cele două forme de crowdsourcing pe care le-am descris sunt corecte și perfect valabile pentru scopul menționat, deși considerăm că primul tip este cel mai apropiat de nevoile pe care un potențial antreprenor online ar putea să le aibă. Platformele noastre preferate sunt:
Guerra Creativa
Platformă argentiniană dezvoltată numai pentru crearea de logouri și imagini corporative pentru pagini web. Este vorba de una dintre cele mai cunoscute în comunitatea latinoamericană atât pentru calitatea proiectelor solicitate cât și pentru cantitatea designerilor dispuși să accepte proiectele și să le dezvolte cu calitate maximă.
Twago
Descendentă a vechii platforme de crowdsourcing Adtriboo, este vorba de una dintre platformele fruntașe în Europa pentru a conecta clienți cu profesioniști freelance și pentru a dezvolta proiecte și sarcini. Printre experții pe care îi puteți găsi pe Twago se fac remarcați programatorii web, programatorii de app-uri, designerii grafici, traducătorii și experții în marketing online
Este vorba despre platforma de crowdsourcing lider în lumea anglosaxonă atunci când vorbim de publicarea și dezvoltarea proiectelor privind logotipuri sau imagini corporative, precum și alte lucrări concrete. Funcționează cu patru tipuri de prețuri în funcție de nevoile pe care le putem avea: numărul modelelor sau al ofertelor pe care doriți să le primiți, experiența designerilor… Reprezintă o foarte bună opțiune dacă suntem în căutarea unui logo pentru pagina noastră web de ecommerce.
Freelancer
Dacă aveți nevoie de un dezvoltător pentru proiectul dvs. legat de dezvoltarea paginilor web, software, aplicații, redactări sau, bineînțeles, dezvoltarea imaginilor corporative sau logotipuri, Freelancer este, de asemenea, o opțiune bună pentru subcontractarea de proiecte.
În cele din urmă, această platformă de crowdsourcing este puțin diferită de cele patru anterioare dar, la rândul său, este foarte interesantă pentru că aceasta caută cogenerarea de idei. Acest concept constă din faptul că, dacă vă aflați în miezul dezvoltării unui proiect, dar ați rămas blocat într-un anumit punct, puteți folosi această platformă pentru a căuta noi puncte de vedere, idei proaspete sau, inclusiv, profesioniști care să vă poată ajuta în soluționarea problemelor tehnice cu care v-ați putea confrunta.