Share This Article
Trimiterea emailurilor cu informații despre magazinul dvs. online este o practică foarte frecventă dar, până și în ziua de azi, încă se mai fac greșeli. Iată cum să le evitați.
Planificarea și trimiterea emailurilor cu date despre magazinul dvs. online, precum noutăți, produse de vânzare sau informații despre serviciile suplimentare, este o practică foarte frecventă în cadrul strategiilor de email marketing pentru e-commerce-uri.
Cu toate acestea, chiar dacă aceste strategii sunt executate, nu înseamnă că sunt întotdeauna facute corect. Nu ne referim la evaluarea celor mai bune sau celor mai proaste nivele de proiectare ale emailurilor sau la atractivitatea ofertelor publicate, ci mai degrabă la practicile bune sau rele atunci când se utilizează această metodă de marketing online.
Din cauza acestor practici rele, mulle persoane confundă obiectivele și semnificația email marketing-ului cu spam-ul. Prin urmare, am dori să revizuim unele dintre cele mai frecvente greșeli comise în trimiterea emailurilor în masă.
Greșeala frecventă # 1: Lipsa de planificare în email marketing
Cele mai mari greșeli care sunt făcute atunci când se execută orice acțiune de marketing digital este, practic, exact asta: executarea fără gândire. De multe ori, dorința și graba de a obține rezultate cât mai repede posibil ne fac să acționăm fără o planificare prealabilă.
Asigurați-vă că dedicați cel puțin o mică parte din timp pentru a stabili un program de dezvoltare a campaniilor de email marketing, în linii mari pentru anul următor și mai precis pentru următoarele 3 luni. După ce ați făcut acest lucru, stabiliți-vă obiective clare și realiste pentru a le îndeplini la fiecare campanie și pe care să le urmăriți. Veți găsi date foarte utile pentru a vă îmbunătăți în mod constant emailurile.
Greșeala frecventă # 2: Segmentarea incorectă a mailurilor
Împărțiți baza dvs. de date dedicată mailurilor luând în considerare gusturile și posibilele nevoi pentru a trimite emailurile cele mai potrivite persoanelor care ar putea dori informațiile respective.
Instrumentele profesionale de management al strategiilor de email marketing (vom vorbi despre acestea și de importanța lor mai târziu) vă permit divizarea detaliilor de contact în funcție de mai mulți factori: vârstă, loc de reședință, sex, interese, număr de achiziții efectuate și așa mai departe. Deci, profitați de toate aceste informații pentru a vă maximiza campaniile de email marketing.
Greșeala frecventă # 3: Lipsa de personalizare
Așa cum am menționat în alte articole despre email marketing, atunci când planificăm strategiile de email marketing pentru e-commerce-uri, trebuie să personalizăm cât mai mult posibil mailurile trimise către utilizatori, astfel încât aceștia să primească numai acele informații interesante pentru ei.
Câteva exemple de instrumente pe care le puteți utiliza pentru a personaliza emailurile sunt:
- Câmpuri personalizate: instrumentele permit fiecărei persoane care primește un email să aibă specificat numele său în subiectul sau corpul emailului. S-a demonstrat că procentul de emailuri deschise crește în cazul în care receptorul își vede numele în subiect.
- Emailuri automate: programarea emailurilor pentru a se trimite automat clienților care efectuează acțiuni concrete creează o senzație de personalizare foarte utilă pentru a vă atinge obiectivele. Dacă veți reuși, de asemenea, să programați câmpuri personalizate în aceste emailuri, va fi și mai bine.
- Date importante: cu privire la punctul anterior, programarea emailurilor personalizate în funcție de ziua de naștere, aniversarea primei achiziții sau orice altă dată unică pentru fiecare client va multiplica șansele de conversie a unui client punctual în client fidel.
Greșeala frecventă # 4: Cumpărarea bazelor de date de mailuri
Încă o greșeală foarte frecventă în strategiile de email marketing este cumpărarea bazelor de date de emailuri.
În afară de faptul că s-ar putea să comiteți o infracțiune în cazul în care această listă nu este în conformitate cu Legea cu privire la protecția datelor de caracter personal, cel mai probabil este că nimeni sau foarte puține persoane de pe listă pot avea un interes real pentru ceea ce oferiți, astfel încât veți cheltui bani pe care probabil nu îi veți putea recupera.
Abordarea ideală este de a construi o bază de date proprie de la zero cu datele relevante despre fiecare abonat, cu care să trimiteți emailuri interesante și utile pentru aceștia. Numai atunci strategia dvs. de email marketing va avea succes.
Greșeala frecventă # 5: Utilizarea instrumentelor nepotrivite
Platformele de email marketing sunt de mare ajutor pentru strategiile dvs., însă una dintre cele mai frecvente greșeli pe care companiile le fac, mai ales cele mici, este folosirea platformelor de email generice (Hotmail, Yahoo sau Gmail), pentru a trimite emailuri în masă.
Pe lângă faptul că trimiterea emailurilor corporative, precum business@gmail.com, generează o impresie de lipsă de profesionalism este și foarte probabil că aceste mailuri vor ajunge în spam sau în categoria de mailuri nedorite.
Uneltele profesionale, în afară de faptul că sunt concepute pentru ca mailurile să nu ajungă în categoria spam, au o multitudine de funcționalități foarte utile, precum adaptarea automată la diferitele dispozitive mobile, șabloane foarte ușor de editat, sisteme foarte complete de organizare a bazelor de date sau a statisticilor despre expedieri.
Greșeala frecventă # 6: Alegerea incorectă a subiectelor și a expeditorilor
Alegerea subiectelor este unul dintre elementele cele mai delicate din cadrul campaniilor de email marketing. Acestea reprezintă poarta de acces către conținutul mailului și trebuie să îndeplinească anumite cerințe:
- Lungime: spațiul care se citește din subiectul mailului dvs. este limitat și, de regulă, nu ar trebui să depășească 50 sau 60 de caractere deoarece, dacă este mai lung, serverele emailurilor îl pot reduce.
- Conținut: există cuvinte sau simboluri cheie pe care filtrele le detectează și cresc astfel posibilitățile de a ajunge ca spam: sex, gratis, abuzul de exclamații sau majuscule, etc. Încercați să evitați aceste cuvinte dacă doriți ca domeniul dvs. să nu apară pe listele negre de mailuri spam.
- Expeditor: nu numai subiectul contează, ci și folosirea unui nume sau email al unui expeditor cunoscut, cald și/sau umanizat, poate transmite încrederea pe care o căutați.
- Curiozitate: un subiect care generează întrebări sau curiozitate oferă rezultate mai bune față de unul care răspunde întrebărilor respective sau este sec.
Pe lângă alegerea celui mai bun subiec posibil, vă recomandăm să includeți și un „preview text” interesant. Este vorba despre textul care apare imediat după subiectul mailului.
Greșeala frecventă # 7: Lispa analizei și observației
Ignorarea statisticilor și lipsa verificării efectivității fiecărei campanii de email marketing pe care o trimiteți este încă o greșeală foarte frecventă. Din moment ce în primul punct al acestui articol am menționat planificarea și organizarea obiectivelor dvs., în acesta vă recomandăm să analizați dacă aceste așteptări se îndeplinesc sau nu cu expedierile dvs.
La ce ar trebui să fiți atent? Fiecare e-commerce trebuie să-și stabilească propriile obiective și factori de măsurare, dar există câțiva generali: rata de emailuri deschise, rata de emailuri anulate, clicurile pe linkuri sau achizițiile directe prin intermediul acestui canal.
În concluzie, dacă doriți să vă diferențiați de concurența dvs. și să obțineți rezultate pozitive trebuie să luați în considerare toate aceste greșeli atât de repetate și să începeți acum să investiți corespunzător timpul și bugetul dvs. în strategii de email marketing corecte și eficiente.