Share This Article
Innenfor alt omgir og påvirker SEO-posisjonering er det en rekke handlinger og strategier som ved hjelp av riktig bruk kan virkelig hjelpe søkemotoren til å knytte opp en ordsekvens med nettsiden og nettbutikken din, og som sådan øker ønsket posisjonering. En av disse handlingene er å utvikle riktig ankertekststrategi.
I andre artikler i denne bloggen som i den der vi snakket om intern linkbuilding har vi allerede kommentert sin betydning, men nå skal vi gå inn i mer dybden med hensyn til egenskapene og betydning.
Hva er ankertekster?
Ankertekster er synlige tekster som brukes i linkene. Det vil si ordet eller ordene, normalt understreket, som inneholder en linke og lar deg klikke på den. Her er et eksempel: Hvis jeg sier at BigBuy er en dropshipping-leverandør, er disse to sammenhengende ordene (dropshipping-leverandøren) ankerteksten for linken min. Ankertekstene er relevante både når de kobles vekk fra nettstedet ditt og når de kobler til det. I HTML, ville de se slik ut:
Hos BigBuy selger vi <a href=”https://www.bigbuy.eu/no/dropshipping-butikk.html”> dropshipping nettbutikker </a>
I dette eksemplet vil “dropshipping nettbutikker” være den synlige teksten i linken. Ved å se denne strukturen oppdager Google at koblingen fører til en side som snakker om dropshipping. Hvis mange linker til ankerteksten “dropshipping nettbutikk” peker som til nettstedet mitt forstår Google at nettstedet mitt er relevant for dette emnet og forbedrer posisjoneringen min.
La oss imidlertid legge følgende i linken:
Du finner informasjon om dropshipping <a href=”https://www.bigbuy.eu/no/dropshipping-butikk.html”> her </a>
Hvis ankertekst er fungerer “her”, mottar Google ingen informasjon om hvor den rette koblingen hans er. Når det gjelder posisjonering har denne linken ingen verdi. Men vi vil gå nærmere inn i dette emnet senere.
For å gi et sammendrag er ankerteksten et viktig element i å få besøkende til nettstedet ditt og for å forbedre den interne navigasjonen, men den veldig viktige faktoren er at den informerer Google om det faktiske innholdet i linken din. På denne måten har ikke alle linker lik verdi.
Et nøkkelord for hver ankertekst
Ikke alle ankertekster som fører til nettsiden eller nettbutikken vår må være det samme eller føre til samme nettadresse, for eksempel “hjemme” for eksempel. Idealet er at hver av de interne sidene på nettstedet ditt har et nøkkelord tilordnet det som vil være det som brukes i ankertekstene på stedet (intern) og offsite (ekstern) SEO.
Typer ankertekst
Ikke alle koblinger er de samme, derfor kan vi skille mellom ulike typer som følger:
- LSI ankertekst: Dette er hva vi har sett tidligere, og er den mest anbefalte typen. Initialene står for latent semantisk indeksering og består i utgangspunktet av å knytte et nøkkelord med en destinasjonsnettside. Hvis for eksempel nettbutikken din selger damesko vil den ideelle ankerteksten være relatert til disse ordene – “damesko”, “skosalg for damer” og så videre.
- Merket ankertekst: Disse er koblet ved hjelp av det eksakte navnet på internettbaserte virksomheten. F.eks. BigBuy.
- Generisk ankertekst: Dette er de minst anbefalte typene hvis vi ønsker å utvikle SEO offsite-strategien vår. Som vi allerede har sett sender ikke ord og tekst ved å klikke “klikk her” eller “mer informasjon” etc. ikke noe informasjon til Google
- URL ankertekst: Dette er koblinger ved hjelp av nettadressen til nettsiden. For eksempel, https://www.bigbuy.eu/. Vi anbefaler ikke disse typene av estetiske grunner (de ser veldig dårlig ut i en tekst), og med grunner til SEO-posisjonering. Disse koblingene informerer heller ikke Google om noe.
- Bildankertekst: Ofte er en linke representert av et bilde eller bilder. I dette tilfellet kan du legge til et nøkkelord etter eget valg i adressen eller alternativ tekst. Disse kan også hjelpe mye med SEO-posisjonering.
Vanlige feil i ankertekststrategi
Men det er ikke så lett eller pent som det ser ut til. Det er dårlige praksiser som bare oppnår det motsatte av det vi satser på – demoting nettsiden vår.
Dette skjer når Google oppdager for eksempel mange ankertekster som er de samme, det vil si med det samme nøkkelordet som kan betraktes som spam.
Verktøy for å kontrollere ankertekstene
Det er mulig å vite hvor mange eksterne linker til nettside eller nettbutikken vår det er over hele Internett. Det finnes forskjellige verktøy for å verifisere og kontrollere hva og hvor mange typer ankertekster som brukes, og dermed hva Google vet om nettstedet vårt. Herfra anbefaler vi Ahrefs (som du kan se er dette en merket ankertekst). Innenfor sine mange alternativer vil du se en bestemt for ankertekst hvor du finner følgende informasjon som et eksempel:
Dette lar deg se ankerteksten som nettstedet ditt bruker og for å teste om det er riktig eller ikke. Hvis det er nå kan du alltid kontakte nettstedene som har det galt. De vil ikke alle fikse det for deg, men du kan kanskje endre noen.
Påvirkningen av ankertekst på SEO
Når vi kjenner alle innslagene i ankertekster kan vi benytte anledningen til å minne oss om betydningen dens. Vi kan oppsummere dem i følgende punkter:
- De hjelper Google med å forstå nettstedet vårt: Ved å koble en bestemt ankertekst til en bestemt del av nettsiden vår forstår søkemotoren at dette ordet er relatert til vår side, noe som automatisk gir den en høyere verdi i organisk posisjonering.
- De øker antall visninger og tiden som blir brukt på nettstedet: intern linking til nettsiden vår, blogg eller nettbutikk betyr at brukerne besøker mer innhold ved å trykke på de forskjellige linkene. Både antall besøkte sider og tid brukt på nettstedet vil bli bedre og vil også påvirke hvordan nettstedet vårt blir sett av Google.
Som du har kunnet se er ankertekst mer kompleks som det ser ut ved første øyekast. Bruk det riktig, og du vil forbedre din organiske eller SEO posisjonering på dagen.