Share This Article
Sette opp din egen nettbutikk fra bunnen av er definitivt en utfordring, men flere og flere mennesker bestemmer seg for å selge over nettet.
I andre halvdel av 2016, registrerte National Commission of Markets and Competition (NCMC) en 20,3% økning i elektroniske transaksjoner, sammenlignet med samme periode året før. Hvis vi konvertere denne prosentandelen til euro vil vi snakke om nesten 6 milliarder som er brukt på nettet. Trenden viser ingen tegn til å falle i nær fremtid, og flere og flere mennesker ønsker å lære hvordan de kan oppretter en nettbutikk steg for steg.
Som en dropshipping-leverandør hos BigBuy jobber vi med hundrevis av kunder som har sine egne nettbutikker, og vi kjenner deres behov og de problemene de møter hver dag. For å støtte dem i alle oppgaver knyttet til en netthandel har vi laget denne guiden der vi dekker de viktigste problemene som kan oppstå i ditt daglige liv når du lager din egen nettbutikk. Her går vi!
Lag nettbutikken din trinnvis
TRINN 1: Definer forretningsmodellen din
Mange som bestemmer seg for å lage en nettbutikk hoppe over dette trinnet, men vi har tatt det med fordi det er det som virkelig bør gjøres. Hvis du virkelig ønsker å gjøre en fortjeneste og ta netthandel på alvor er det første du bør gjøre å definere forretningsmodellen din. Vet ikke hvordan du skal gjøre det? Ikke bekymre deg. Definere forretningsmodellen din kan være så enkelt som å lage et lerret. Et Lerret er en enkelt side som viser den viktigste informasjonen om hvordan netthandel vil fungere for å gi deg en guide og fortelle deg de første tiltakene som må gjennomføres. Spørsmålet er hva slags forretningsmodeller kan fungere i en nettbutikk? Selv om flere og flere blir tilgjengelig på grunn av den digitale revolusjonen har vi identifisert de 3 viktigste:
- B2C (Business to Consumer): Dette er den mest utbredte modellen der du selger til sluttforbrukeren. ‘Asos’, ‘Media Markt’ eller ‘El Corte Inglés’ avtale med rent B2C nettbutikk. Nesten all litteratur du finner innen netthandel og elektronisk markedsføring er vanligvis fokusert på denne type modell.
- B2B (business to business): En B2B-nettbutikk er en som selger til andre virksomheter. BigBuy, for eksempel, er en B2B. Vi selger engros og søke etter kunder som vil selge til sine egne kunder.
- C2C (Consumer to Consumer): C2C-modellen var praktisk talt ikke-eksisterende før internett kom til verden. Denne forretningsmodellen, også kalt P2P ( “Peer to peer”), kan finnes i selskaper som Airbnb eller BlaBlaCar, som setter individer i kontakt med hverandre og vanligvis kreve en provisjon for hver transaksjon.
Hva slags virksomhet vil nettbutikken din bli? Enten du selger produkter eller tjenester kan du enten være en B2C eller B2B (eller begge), eller rett og slett og få kunder til og kommuniserer med hverandre og være en C2C.
På dette stadiet må du etablere flere ting, men det viktigste er hvor inntekten skal komme fra. Du må se hvilke utgifter butikken din skal ha, hvor mye du har tenkt å selge, og når du ønsker ‘og gå i null’ (det øyeblikket der, endelig, stopper selskapets negative resultater og begynner å gjøre fortjeneste).
Selg online uten lager
Når noen bestemmer seg for å lage en nettbutikk, og analyserer utgifter og inntekter av nettbutikken deres det er et problem som vanligvis oppstår – hva skal jeg gjøre med aksjen? Det er ikke et problem hvis du selger tjenester, men hvis nettbutikken din er opptatt av å selge ting av noe slag, ett aspekt ta hensyn til er din klargjøring, lagring og, selvfølgelig levering. Hvis dette aspektet gir deg mer hodepine enn noe annet anbefaler vi at du finner ut mer om dropshipping. Denne distribusjonsmodellen består i utgangspunktet av ideen om at når en kunde kjøper noe i butikken din trenger ikke du å håndtere forsendelsen, det gjør grossist. Dette er i et nøtteskall og vil spare deg for lagerstyring og gir deg muligheten til å bare være en selger. Uansett i artikkelen nedenfor får vi forklart deg det mye bedre.
Denne fasen innebærer mange oppgaver, og vi ville ikke være i stand til å gå i dybden av dem alle: å finne en levedyktig markedsnisje, bli frilanser (eller ikke) … Vi vil ta en titt inn i dem i fremtidige artikler. I mellomtiden vil vi fortsette med en av de mest underholdende delene av å sette opp en ny nettbutikk sammen: etableringen.
TRINN 2: Lag nettbutikken din
La oss si at vi allerede har grunnleggende oppgaver under kontroll før du setter opp vår nettbutikk: vi har gjort en markedsundersøkelse (som ikke må gå lenger enn noen dype søk på Google), vi har blitt selvstendig næringsdrivende (eller vi har funnet et alternativ), har vi sett på en grossist som skaffer lager … Hvis alt dette (og et par flere ting) er klar kan vi komme til å arbeide med å lage nettbutikken vår.
Denne fasen av artikkelen vil være hovedsakelig være rettet mot de menneskene som kommer til å lage nettbutikken sin fra grunnen av, og som ikke er underleverandør av et annet selskap. Men hvis den tekniske delen ikke er noe for deg og du ønsker å begynne å selge så snart som mulig kan du ta kontakt med et webdesignfirma som spesialiserer seg på nettbutikker. Hvis du i tillegg ønsker virksomheten din skal begynne med dropshipping er det er leverandører som BigBuy som kan tilbyr deg en dropshipping butikk som allerede er ferdig konfigurert og synkronisert med grossistkatalogen.
Første trinn: Kontrakt hosting, et domene og velg en CMS
Den tekniske delen med å bygge en nettbutikk trenger ikke å være for vanskelig. Som med alt på nettet er den første tingen å gjøre å avtale hosting og et domene (det vil si den plassen der nettbutikken din vil bli driftet og navnet du kommer til å gi det). Når du har dette bør du velge system for innholdshåndtering (CMS) som passer best til virksomheten din.
Hvis CMS ikke er din greie kan du alltid utvikle en personlig nettside, men det er en mye mer krevende jobb, og for å gjøre det må du ha en mye avansert kunnskap om programmering. En tilpasset nettside anbefales vanligvis ikke, med mindre du kommer til å bygge en helt bestemt type nettbutikk, der du trenger tilpassede prosesser som et CMS ikke tilbyr. Fra vårt synspunkt er disse situasjonene svært sjeldne, og en forhåndsmal kommer til å være mye billigere, og vil tillate deg å ha nettbutikken din oppe mye raskere. Det er mange CMS for nettbutikker som er nyttige, men hver av dem er best egnet til en bestemt type nettbutikk. La oss se kort på noen av de viktigste:
- WooCommerce: Det er ikke en CMS i seg selv, men en plugin for WordPress. Den er veldig brukervennlig og lar deg sette opp enkle, men effektive nettbutikker.
- Shopify: Programvaren er svært enkel å bruke, og det kreves ikke stor kunnskap om informatikk eller programmering. I tillegg finnes det en rekke maler tilgjengelig, som tilpasser seg alle typer butikker.
- PrestaShop: Uten tvil den mest kjente CMS for nettbutikker. Det er en av de mest komplette og lar deg sette opp mellomstore nettbutikker. Utviklere fra hele verden har skapt plugins og maler for PrestaShop.
- Magento: Det er den mest brukte CMS for nettbutikker med mange referanser og trafikk. Brukervennligheten er ikke den beste, og vi anbefaler bare det hvis du forventer å ha et betydelig volum av trafikk og salg.
Når du har valgt CMS din og du har funnet en mal som du liker vil du fortsatt ha muligheten til å endre utformingen litt, konfigurere betalingsmåter, kontaktskjemaer … Nedenfor er et par artikler som kan være nyttig for deg.
Ikke glem SEO
En viktig del av å skape nettbutikken din er at den er klar til å være riktig plassert i Google. I dag er CMS og dets maler vanligvis laget for å forbedre posisjoneringen, men det er visse oppgaver som du må utføre selv. SEO, som du vet (eller så vil du snart oppdage) har både en på stedet og en off-site side.
- Stedets del er knyttet til driften av nettstedet, strukturen og innhold (slik at du kan dedikere deg til å optimalisere den på de første dagene av nettbutikken).
- Off-site delen er mer relatert til trafikken du har med til din nettside: kvalitet, hvor det kommer fra, hvor mange mennesker som anbefaler deg … off-site har mer å gjøre med hvordan du markedsfører nettbutikken din og kanskje vi bør ta dette til fase 3, slik at vi ikke komplisere ting, nedenfor finner du et stort utvalg av innlegg som fokuserer på SEO.
-
Introduksjon til SEO On Page: nøklene for å optimalisere netthandel
-
Hva er linkbygging og hvordan kan det påvirke nettbutikken min?
TRINN 3: Gjør nettbutikken din kjent
Når nettbutikken din er satt opp og klar til å selge er det på tide å gjøre det kjent. Denne fasen er nøkkelen i enhver nettbutikk, og mange blogger og kurs om digital markedsføring er i hovedsak fokusert på å hjelpe deg å øke bedriftens markedsføringskanaler. Det ville ikke være fornuftig å opprette en nettbutikk hvis ingen noensinne kom på det.
Tydeligvis en ting klart: hvis nettbutikken din ikke får noen trafikk vil det ikke være noen salg. Så nå kan du markedsføre deg selv i søkenettverk, i sosiale medier, i media eller hvor kundene er. Denne fasen av å administrere en nettbutikk er en slik “ryggraden ” at mesteparten av vår blogg er fokusert på å hjelpe deg så mye som mulig med det. Vi har mer enn 20 artikler orientert for å støtte deg på dette emnet, som du kan se nedenfor, som vi har sortert etter kategorier:
Kampanjer på Google AdWards og Google Shopping
Googles søke- og displaynettverk, samt Google Shopping har blitt viktige verktøy for nettbutikker (ofte i forkant av sosiale nettverk). Hvis du konfigurerer godt og lager gode annonser kan resultatene være enestående.
Men det er ett aspekt å huske på at vi ikke kan skyve alt til side: denne typen annonsering skal det alltids betales for, fordi så snart vi slutte å investere i den vil annonsene våre forsvinner ut av kartet. I denne forstanden er det viktig å utvikle en SEO-strategi parallelt med investeringen i Google-kampanjene. Hvis vi lykkes i å posisjonere oss riktig på Google vil vår rangering ikke være avhenge av om vi betaler eller ikke. I stedet, med Google-kampanjer er vi pålagt å stadig investere hvis vi ønsker å være framme. Det er ikke et spørsmål om å velge ett eller annet, men å vite hvordan man skal balansere dem.
La oss ikke la den være der. Hvis du vil vite mer om AdWords og Shopping har vi et utvalg av artikler som du kan være interessert i:
Om kampanjer i AdWards: Søkenettverk og displaynettverk
Om Google Shopping
Lansere oss selv på sosiale nettverk
Filtrere dypere og dypere inn i samfunnet har sosiale nettverk blitt en del av vårt daglige liv, og har avanserte annonseringsverktøy for bedrifter. Avhengig av den delen av nettbutikker og type kunder du er målgruppe vil det være mer hensiktsmessig å være i ett eller annet nettverk. Hvis du selger kvinnesko for eksempel vil Instagram være svært egnet. På den annen side ville Linkedin ikke være nyttig i det hele tatt (med mindre du er ute etter å ansette folk for teamet ditt!).
Ved flere enn én anledning har vi snakket i denne bloggen om hvordan du får mest mulig ut av ulike sosiale nettverk, og hvordan du gjør nettbutikken din kjent for så mange mennesker som mulig. I sosiale medier er det viktig å huske på at det å ha nye tilhengere skal ikke være et eneste mål. Å være på sosiale nettverk innebærer å bedre bedriftens merkevarebygging (hvis selskapet går fra å ha 100 tilhengere til 10.000 på Facebook er dens merkevare anerkjennelse åpenbart forsterket). Imidlertid er denne forbedringen ubrukelig hvis salget oppnådd gjennom Facebook ikke øker proporsjonalt. Til slutt er sosiale nettverk et salgsverktøy, akkurat som nettsteder. Det er verdiløst hvis vi ikke klarer å konvertere vår innsats til fordeler.
Epostmarkedsføring: Et verktøy for konstant bruk
Uansett om din opptatte innboks liker det eller ikke fungerer fortsatt epostmarkedsføring som et salgsverktøy. Enda mer for nettbutikker. Det tillater oss å holde kundene våre (og potensielle kunder) klar over produktnyheter våre, tilbudene våre og noe annet vi kan tenke på.
Selv om flere og flere bedrifter bruker det har knapt noen av dem nytte av det faktum at det skal være personlig. Slik at kundene våre ikke blir lei å avslutte abonnementet er det viktig å tilpasse epostene våre og tilpasse dem så godt vi kan etter det de leter etter. Segmentering er nøkkelen innen markedsføring, og spesielt innen epostkampanjer.
TRINNE 4: Beregn, analyser og gjør endringer
En av de gylne reglene som du bør gjenta om og om igjen i digital markedsføring er plikten til å forstørre opp alt som er gjort. Dagene når selskapene har gjort store investeringer i TV- og radiokampanjer der det var vanskelig å beregne avkastning er borte. Når alt er kvantifiserbare og avkastningen er innen en armlengdes avstand.
Når du oppretter en nettbutikk er analyser knyttet til alle aspekter av kampanjene dine, men det er sannsynlig at den viktigste informasjonen er den du får fra nettbutikken din. Det typiske verktøyet innen internettanalyse er Google Analytics: Teknologigiganten tilbyr et gratis program som lar deg styre alt som skjer i nettbutikken din.
Ingen dyre nettbutikker bør glemme viktigheten av å måle hva brukerne gjør. Her kan du finne 5 innlegg som du kan begynne å oppdatere Analysen.
TRINN 5: Alltid hold deg oppdatert
Selv om vi har overlatt det her til sist betyr det å ha en nettbutikk at det må alltid være oppdatert. Av denne grunnen bør dette siste trinnet virkelig være på tvers for alt det andre. Når du oppretter en nettbutikk begynner du å stole på de nyeste kravene fra markedet, som er fremme i full fart. Det er viktig å ikke bli akterutseilt.
For å gjøre dette kan du abonnere på bloggen vår, følg oss på Twitter og finne andre publikasjoner som snakker om de siste trendene innen nettbutikker og digital markedsføring. Ta risikoen og prøve nye muligheter og lansere enkle kampanjer for å være i stand til å oppdage nye måter å nå dine kunder og for å få til kjente og, selvfølgelig, for å selge mer.