Share This Article
Η δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος από το μηδέν είναι σίγουρα μια πρόκληση, αλλά όλο και περισσότερος κόσμος αποφασίζει να κάνει τις πωλήσεις του μέσω του δικτύου. Το δεύτερο εξάμηνο του 2016, η Εθνική Επιτροπή Αγορών και Ανταγωνισμού (NCMC) σημείωσε αύξηση 20,3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Αν μετατρέψουμε αυτό το ποσοστό σε ευρώ, θα μιλούσαμε για περίπου 6 δισεκατομμύρια τα οποία δαπανήθηκαν στο διαδίκτυο. Αυτή η τάση δεν παρουσιάζει κάποια σημάδια πτώσης στο κοντινό μέλλον, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργήσουν βήμα προς βήμα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.
Ως dropshipping προμηθευτής, στο BigBuy δουλεύουμε με εκατοντάδες πελάτες που έχουν τα δικά τους ηλεκτρονικά εμπόρια, και γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Για να τους βοηθήσουμε σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με ένα ηλεκτρονικό εμπόριο, έχουμε ετοιμάσει αυτόν τον οδηγό, στον οποίο καλύπτουμε τις κύριες αμφιβολίες που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινή σας ζωή όταν ξεκινήσετε την δημιουργία του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος. Πάμε λοιπόν!
Δημιουργώντας το ηλεκτρονικό σας κατάστημα βήμα προς βήμα
ΒΗΜΑ 1: Καθορίστε το επιχειρηματικό σας μοντέλο
Πολλοί άνθρωποι που αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα παραλείπουν αυτό το βήμα, αλλά εμείς το συμπεριλάβαμε επειδή είναι αυτό που πρέπει πραγματικά να κάνουμε. Εάν θέλετε πραγματικά να βγάλετε κέρδος και να πάρετε σοβαρά το ηλεκτρονικό εμπόριό σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε το επιχειρηματικό μοντέλο σας. Δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε; Μην ανησυχείτε. Ο καθορισμός του επιχειρησιακού σας μοντέλου μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η δημιουργία ενός καμβά. Ένας καμβάς είναι μια ενιαία σελίδα που υποδεικνύει τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρονικού εμπορίου σας, να σας δώσει οδηγίες και να σας ενημερώσει για τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να εκτελέσετε. Το ερώτημα είναι, τι είδους επιχειρηματικά μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα ηλεκτρονικό εμπόριο; Παρόλο που όλο και περισσότερα διατίθενται λόγω της ψηφιακής επανάστασης, εντοπίσαμε τα 3 πιο βασικά:
- B2C (Επιχειρήσεις προς Καταναλωτές): Αυτό είναι το πιο διαδεδομένο μοντέλο, στο οποίο πουλάτε στον τελικό καταναλωτή. Η “Asos”, η “Media Markt” ή το “El Corte Inglés” ασχολούνται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά εμπόρια B2C. Σχεδόν όλη η βιβλιογραφία που θα βρείτε σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο και το online marketing επικεντρώνεται συνήθως σε αυτό το είδος μοντέλου.
- B2B (Επιχειρήσεις προς Επιχειρήσεις): Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα B2B είναι αυτό που πουλάει σε άλλες εταιρείες. Το BigBuy, για παράδειγμα, είναι B2B. Πουλάμε σε τιμές χονδρικής και ψάχνουμε πελάτες που θέλουν, με τη σειρά τους, να πουλήσουν στους δικούς τους πελάτες.
- C2C (Καταναλωτής προ Καταναλωτή): Το μοντέλο C2C ήταν σχεδόν ανύπαρκτο μέχρι να εμφανιστεί το Internet. Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, που ονομάζεται επίσης και P2P (“Peer To Peer”), μπορεί να βρεθεί σε εταιρείες όπως η Airbnb ή η BlaBlaCar, οι οποίες θέτουν τα άτομα σε επαφή μεταξύ τους και συνήθως χρεώνουν μία προμήθεια για κάθε συναλλαγή.
Τι είδους επιχείρηση θα είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο σας; Είτε πωλείτε προϊόντα είτε υπηρεσίες, μπορείτε να είστε είτε B2C είτε B2B (ή ακόμη και τα δύο) ή απλώς να κάνετε τους πελάτες να επικοινωνούν μεταξύ τους και να είστε C2C.
Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να καθορίσετε πολλά πράγματα, αλλά το πιο σημαντικό είναι από πού θα προέρχεται το εισόδημά σας. Θα πρέπει να δείτε τι έξοδα πρόκειται το κατάστημα σας να έχει, πόσο σκοπεύετε να πουλήσετε, και πότε θα πρέπει να φτάσετε στο επιθυμητό «break even» (εκείνο το σημείο στο οποίο, που επιτέλους, μια εταιρεία σταματά να χάνει και αρχίζει το κέρδος).
Πουλήστε στο διαδίκτυο χωρίς απόθεμα
Όταν κάποιος αποφασίσει να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και αναλύει τα έξοδα και το εισόδημα του ηλεκτρονικού εμπορίου του, υπάρχει ένα πρόβλημα που συνήθως προκύπτει – τι πρέπει να κάνω με το απόθεμα μου; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν πουλάτε υπηρεσίες, αλλά εάν το ηλεκτρονικό εμπόριο σας είναι αφιερωμένο στην πώληση προϊόντων οποιουδήποτε είδους, μια πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η προμήθεια, η αποθήκευση και, φυσικά, η αποστολή. Εάν αυτή η πτυχή σας δίνει περισσότερα προβλήματα από οτιδήποτε άλλο, σας συνιστούμε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το dropshipping. Αυτό το μοντέλο διανομής βασικά βασίζεται στην ιδέα ότι όταν ένας πελάτης αγοράζει κάτι από το κατάστημά σας, εσείς δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με την αποστολή, αυτό το κάνει ο χονδρέμπορος σας. Αυτό, με λίγα λόγια, σας γλιτώνει από την διαχείριση των αποθεμάτων και σας επιτρέπει να αφιερωθείτε μόνο με την πώληση. Εν πάση περιπτώσει, στο παρακάτω άρθρο θα σας το εξηγήσουμε πολύ καλύτερα.
Αυτή η φάση περιλαμβάνει πολλά καθήκοντα και δεν θα μπορούσαμε να εμβαθύνουμε σε όλα: εξεύρεση βιώσιμης θέσης στην αγορά, να είστε ελεύθερος επαγγελματίας (ή όχι)… Θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτά σε μελλοντικά άρθρα. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε με ένα από τα πιο διασκεδαστικά μέρη της δημιουργίας ενός νέου ηλεκτρονικού εμπορίου: την δημιουργία του.
ΒΗΜΑ 2: Η δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ήδη τα βασικά μας καθήκοντα υπό έλεγχο πριν από τη δημιουργία του ηλεκτρονικού μας καταστήματος: πραγματοποιήσαμε μια μελέτη αγοράς (η οποία δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από μόνο μερικές βαθιές αναζητήσεις στην Google), πρέπει να γίνουμε ελεύθεροι επαγγελματίες (ή βρήκαμε μια άλλη εναλλακτική λύση), Αναζητήσαμε έναν χονδρέμπορο για να αποκτήσουμε το απόθεμά μας… Εάν όλα αυτά (και μερικά ακόμα πράγματα) είναι έτοιμα, μπορούμε να συνεχίσουμε με την δημιουργία του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.
Αυτό το μέρος του άρθρου θα είναι προσανατολισμένο κυρίως προς εκείνους τους ανθρώπους που πρόκειται να δημιουργήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριό τους από την αρχή και οι οποίοι δεν ενεργούν υπεργολαβικά από άλλη εταιρεία. Ωστόσο, αν δεν κατέχετε το τεχνικό μέρος και αυτό που θέλετε είναι να ξεκινήσετε τις πωλήσεις το συντομότερο δυνατόν, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Εάν, επιπλέον, θέλετε η επιχείρησή σας να είναι dropshipping, υπάρχουν προμηθευτές όπως το BigBuy που σας προσφέρουν ένα πλήρως διαμορφωμένο και συγχρονισμένο dropshipping κατάστημα με τον κατάλογό του χονδρέμπορου.
Πρώτα βήματα: Υπογράψτε ένα συμβόλαιο με ένα hosting, μία διεύθυνση διαδικτύου και διαλέξτε ένα CMS
Το τεχνικό μέρος της δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού εμπορίου δεν χρειάζεται να είναι πολύ δύσκολο. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε διαδικτυακό χώρο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε μία σύμβαση με ένα hosting και μία διεύθυνση διαδικτύου (δηλαδή, τον χώρο στο οποίο θα φιλοξενηθεί το ηλεκτρονικό σας εμπόριο και το όνομα που πρόκειται να του δώσετε). Μόλις το κάνετε αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας.
Εάν δεν είστε εξειδικευμένος με τα CMS, τότε μπορείτε να σχεδιάσετε μία εξατομικευμένη ιστοσελίδα, αλλά αυτό είναι μία πολύ πιο επίπονη δουλειά και θα πρέπει να έχετε προηγμένες γνώσεις προγραμματισμού. Μία προσαρμοσμένη ιστοσελίδα δεν συνιστάται συνήθως εκτός και αν πρόκειται να δημιουργήσετε ένα πολύ συγκεκριμένο τύπο καταστήματος, όπου χρειάζεστε προσαρμοσμένες διαδικασίες που δεν προσφέρει ένα CMS. Η δική μας άποψη είναι ότι, αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ σπάνιες και ένα προκαθορισμένο πρότυπο θα είναι πολύ φθηνότερο και θα σας επιτρέψει να έχετε την ιστοσελίδα σας πολύ πιο γρήγορα. Υπάρχουν πολλά χρήσιμα CMS ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά κάθε ένα από αυτά είναι ειδικά προσαρμοσμένο για ένα συγκεκριμένο είδος καταστήματος. Ας δούμε εν συντομία μερικά από τα πιο σημαντικά:
- WooCommerce: Δεν είναι ένα CMS από μόνο του, αλλά ένα plugin για το WordPress. Είναι πολύ χρήσιμο και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε απλά αλλά αποτελεσματικά ηλεκτρονικά καταστήματα.
- Shopify: Το λογισμικό του είναι πολύ απλό στη χρήση και δεν απαιτεί μεγάλη γνώση υπολογιστών ή προγραμματισμού. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά πρότυπα διαθέσιμα, τα οποία προσαρμόζονται σε όλους τους τύπους καταστημάτων.
- PrestaShop: Χωρίς αμφιβολία, είναι το πιο γνωστό CMS στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε καταστήματα μεσαίου μεγέθους. Προγραμματιστές από όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει πρόσθετα (plugins) και πρότυπα για το PrestaShop.
- Magento: Είναι το πλέον πιο χρησιμοποιημένο CMS στο ηλεκτρονικό εμπόριο με πολλές αναφορές και επισκεψιμότητα. Η χρηστικότητά του δεν είναι η καλύτερη, και το συνιστούμε μόνο αν αναμένετε να έχετε σημαντικό όγκο επισκεψιμότητας και πωλήσεων.
Μόλις επιλέξετε το CMS σας και έχετε βρει ένα πρότυπο που σας αρέσει, θα πρέπει επίσης να αλλάξετε λίγο το σχεδιασμό, να ρυθμίσετε τις μεθόδους πληρωμής, τις φόρμες επικοινωνίας … Παρακάτω έχετε μερικά άρθρα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα .
Μην ξεχνάτε το SEO (Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης)
Ένα σημαντικό μέρος της δημιουργίας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι ότι θα πρέπει να είναι έτοιμο να τοποθετηθεί σωστά στο Google. Σήμερα, το CMS και τα πρότυπά του συνήθως σχεδιάζονται για να βελτιώσουν την τοποθέτηση σας, αλλά υπάρχουν ορισμένες εργασίες που πρέπει να εκτελέσετε μόνοι σας.
Το SEO, όπως όλοι γνωρίζετε (ή όπως σύντομα θα ανακαλύψετε) έχει μία on-site και μία off-site πλευρά.
- Το on-site μέρος σχετίζεται με τη λειτουργία της ιστοσελίδας σας, τη δομή και το περιεχόμενό της (ώστε να μπορείτε να αφιερώσετε τον εαυτό σας τις πρώτες ημέρες στη βελτιστοποίηση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος).
- Το off -site μέρος σχετίζεται περισσότερο με την επισκεψιμότητα που φέρνετε στην ιστοσελίδα σας: την ποιότητά της, από πού προέρχεται, πόσοι άνθρωποι σας προτείνουν… Το off-site έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο που μεταδίδετε την ιστοσελίδα σας και ίσως Θα πρέπει να το αφήσουμε αυτό μέχρι τη φάση 3, αλλά για να μην περιπλέξουμε τα πράγματα, παρακάτω μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη συλλογή από αναρτήσεις εστιασμένες στο SEO
-
Εισαγωγή στo SEO On Page: Τα κλειδιά για τη βελτιστοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου σας
-
Τύποι συνδέσμων και μετρήσεις που πρέπει να έχετε κατά νου όταν δημιουργείτε συνδέσμους
-
Τι είναι το link-building και πώς μπορεί να επηρεάσει το online κατάστημά σας;
ΒΗΜΑ 3: Κάντε το ηλεκτρονικό εμπόριό σας γνωστό
Μόλις το ηλεκτρονικό εμπόριό σας έχει ρυθμιστεί και είναι έτοιμο για να πουλήσει, ήρθε η ώρα να το καταστήσετε γνωστό. Αυτή η φάση είναι το κλειδί για κάθε ηλεκτρονικό εμπόριο, και πολλά ιστολόγια και μαθήματα για το ψηφιακό μάρκετινγκ εστιάζονται κυρίως στο να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τα κανάλια μετάδοσης της επιχείρησής σας. Δεν θα ήταν λογικό να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αν κανείς δεν πρόκειται να το επισκεφτεί.
Προφανώς ένα πράγμα είναι σαφές: εάν το ηλεκτρονικό εμπόριό σας δεν λαμβάνει καμία επισκεψιμότητα, δεν θα υπάρξουν πωλήσεις. Οπότε τώρα μπορείτε να προωθήσετε τον εαυτό σας στα δίκτυα αναζήτησης, στα κοινωνικά δίκτυα, στα μέσα ενημέρωσης ή όπου κι αν βρίσκονται οι πελάτες σας. Αυτή η φάση διαχείρισης ενός ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η “ραχοκοκαλιά” του, και το μεγαλύτερο μέρος του ιστολογίου μας επικεντρώνεται στο να σας βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο με αυτό. Έχουμε περισσότερα από 20 άρθρα που προσανατολίζονται στο να σας βοηθήσουν με αυτό το θέμα, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, και τα οποία τα ταξινομήσαμε ανά κατηγορίες:
Καμπάνιες στο Google AdWords και στο Google Shopping
H αναζήτηση στο Google και το δίκτυο προβολής, καθώς και το Google Shopping, έχουν γίνει βασικά εργαλεία για το ηλεκτρονικό εμπόριο (και συχνά είναι πιο μπροστά από τα κοινωνικά δίκτυα). Εάν τα διαμορφώσετε καλά και προετοιμάσετε καλές διαφημίσεις, τα αποτελέσματά σας μπορεί να είναι εξαιρετικά.
Ωστόσο, υπάρχει μια πτυχή που πρέπει να θυμάστε και δεν μπορούμε να την παραμερίσουμε: αυτό το είδος διαφήμισης πρέπει να το πληρώνεται πάντα, επειδή, μόλις σταματήσουμε να επενδύουμε σε αυτό, οι διαφημίσεις μας θα εξαφανιστούν από τον χάρτη. Με αυτή την έννοια, είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξετε μια στρατηγική SEO παράλληλα με την επένδυσή σας σε Google καμπάνιες. Εάν κατορθώσουμε να τοποθετηθούμε σωστά στο Google, η κατάταξή μας δεν θα εξαρτηθεί από το εάν πληρώνουμε ή όχι. Αντ ‘αυτού, με τις Google καμπάνιες είμαστε υποχρεωμένοι να επενδύουμε συνεχώς σε αυτές αν θέλουμε να εμφανιζόμαστε στις αναζητήσεις. Δεν είναι το θέμα μας να επιλέξουμε το ένα ή άλλο, αλλά να γνωρίζουμε πώς να τα εξισορροπούμε.
Ας μην το αφήσουμε εδώ. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το AdWords και το Shopping, έχουμε μια σειρά από άρθρα που θα σας ενδιαφέρουν:
Σχετικά με τις καμπάνιες στο AdWords: Αναζήτηση στο διαδίκτυο και εμφάνιση στο διαδίκτυο
-
Πώς να ρυθμίσετε το AdWords, Συμβουλές που πρέπει να θυμάστε – Οδηγός για AdWords (Μέρος ΙΙ)
-
Καμπάνιες αναζήτησης Google Adwords-Οδηγός Adwords(Μέρος IV)
Σχετικά με το Google Shopping
Ξεκινώντας στα κοινωνικά δίκτυα
Μπαίνοντας όλο και βαθύτερα στην κοινωνία μας, τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται μέρος της καθημερινής μας ζωής και έχουν γίνει προηγμένα εργαλεία διαφήμισης για τις επιχειρήσεις. Ανάλογα με τον τομέα του ηλεκτρονικού σας εμπορίου και τον τύπο του πελάτη που στοχεύετε, θα ήταν καταλληλότερο να είστε σε ένα ή σε άλλο κοινωνικό δίκτυο. Εάν πουλάτε γυναικεία υποδήματα για παράδειγμα, το Instagram θα ήταν το καταλληλότερο. Από την άλλη, το LinkedIn δεν θα σας ήταν καθόλου χρήσιμο (εκτός αν θα θέλετε να προσλάβετε άτομα για την ομάδα σας!).
Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις σε αυτό το ιστολόγιο μιλήσαμε για το πώς να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα, και πώς μπορείτε να κάνετε το ηλεκτρονικό εμπόριό σας γνωστό σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι το να έχουμε νέους followers, δεν θα πρέπει να είναι ο μοναδικός στόχος μας. Το να είστε σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο συνεπάγεται την βελτίωση της επωνυμίας της εταιρείας σας (εάν η επιχείρησή σας από 100 followers ανεβεί στους 10.000 στο Facebook, τότε η αναγνώριση της επωνυμίας σας είναι προφανώς ενισχυμένη). Ωστόσο, η βελτίωση αυτή θα σας είναι άχρηστη αν οι πωλήσεις που επιτυγχάνονται μέσω του Facebook δεν αυξάνονται αναλογικά. Στο τέλος, τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα εργαλείο πωλήσεων, ακριβώς όπως μία ιστοσελίδα. Θα μας είναι άχρηστα αν αποτύχουμε να μετατρέψουμε τις προσπάθειές μας σε οφέλη.
-
Πώς να χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά δίκτυα για την online επιχείρησή σας
-
Συμβουλές για τη δημιουργία και βελτιστοποίηση του Online Facebook καταστήματός σας
E-mail μάρκετινγκ: Ένα εργαλείο που έχει συνεχής χρήση
Είτε αρέσει είτε όχι στον απασχολημένο σας φάκελο με εισερχόμενά, το email μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξακολουθεί να λειτουργεί ως εργαλείο πωλήσεων. Ακόμη περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μας επιτρέπει να κρατάμε τους πελάτες μας (και τους πιθανούς πελάτες) ενήμερους για τα νέα μας σχετικά με τα προϊόντα μας, τις προσφορές μας και οτιδήποτε άλλο μπορούμε να σκεφτούμε.
Παρόλο που όλο και περισσότερες εταιρείες το χρησιμοποιούν, σχεδόν καμία από αυτές δεν επωφελείται από το γεγονός ότι μπορεί να εξατομικευθεί. Έτσι ώστε οι πελάτες μας να μην βαρεθούν και αποφασίσουν να διαγραφούν, είναι σημαντικό να διαμορφώνουμε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας και να τα προσαρμόζουμε όσο καλύτερα μπορούμε σε αυτό που ψάχνουν. Η κατάτμηση είναι το κλειδί για το online μάρκετινγκ, και ιδιαίτερα στις καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
ΒΗΜΑ 4: Υπολογισμός, ανάλυση και πραγματοποίηση αλλαγών
Ένας από τους χρυσούς κανόνες που θα πρέπει να επαναλάβετε ξανά και ξανά στο ψηφιακό μάρκετινγκ είναι η υποχρέωση σας να διαστασιοποιήσετε ό, τι έχει γίνει. Οι εποχές στις οποίες οι εταιρείες πραγματοποιούσαν τεράστιες επενδύσεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές καμπάνιες όπου ήταν δύσκολο να υπολογίσουν την απόδοση τους είναι πια στο παρελθόν. Τώρα, όλα είναι ποσοτικοποιήσιμα και η απόδοση της επένδυσής σας είναι στα χέρια σας.
Όταν δημιουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τα αναλυτικά στοιχεία συνδέονται με κάθε πλευρά των καμπανιών σας, αλλά είναι πιθανό ότι οι πιο σημαντικές πληροφορίες είναι αυτές που λαμβάνετε από την ιστοσελίδα σας. Το βασικό εργαλείο στο web analytics είναι το Google Analytics: Ο τεχνολογικός γίγαντας προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε όλα όσα συμβαίνουν στην ιστοσελίδα σας.
Κανένα εκτιμώμενο ηλεκτρονικό εμπόριο δεν πρέπει να παραβλέπει τη σημασία της μέτρησης για το τι κάνουν οι χρήστες του. Εδώ μπορείτε να βρείτε 5 άρθρα με τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε την ενημέρωση του Analytics.
ΒΗΜΑ 5: Να είστε πάντα ενημερωμένοι
Παρόλο που το αφήσαμε τελευταίο, το να έχετε ένα ηλεκτρονικό εμπόριο σημαίνει ότι πρέπει πάντα να είναι ενημερωμένο. Για το λόγο αυτό, αυτό το τελευταίο βήμα πρέπει να είναι πραγματικά εγκάρσιο με όλα τα άλλα. Όταν δημιουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αρχίζετε να εξαρτάστε από τις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς, η οποία προχωρά με μεγάλη ταχύτητα. Είναι σημαντικό να μην μείνετε πίσω.
Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να εγγραφείτε στα blog μας, να μας ακολουθήσετε στο Twitter και να βρείτε άλλες δημοσιεύσεις που μιλάνε για τις τελευταίες τάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ. Ρισκάρετε και δοκιμάστε νέες δυνατότητες και ξεκινήστε απλές καμπάνιες για να ανακαλύψετε νέους τρόπους προσέγγισης των πελατών σας, να σας γνωρίσουν και, φυσικά, να κάνετε περισσότερες πωλήσεις.
1 Comment
sandrianake@gmail.com
Γειά σας,εαν είναι εύκολο να μας ενημερώσετε για την νομική πλευρά του θέματος.Π.χ εάν χρειαζόμαστε ταμειακή μηχανή για την έναρξη της επιχείρησης γιατί στη ΔΟΥ δεν ξέρουν ούτε καν τι τι είναι το dropshipping και λένε ότι η ταμειακή μηχανή είναι υποχρεωτική.Και το ερώτημα είναι πώς θα εκδώσω αποδείξεις από την στιγμή που το τελικό προϊόν δεν το έχω εγώ? Άλλο ένα θέμα που με απασχολεί είναι εάν μπορώ να διαλέγω εγώ για το κατάστημα μου τα προϊόντα τα οποία θα πουλάω η είμαι αναγκασμένη να πουλάω ότι περιλαμβάνει ο κατάλογος του κάθε έμπορα? Ευχαριστώ για το χρόνο Σας!