Share This Article
I denne MailChimp-guide lærer vi, hvordan man konfigurerer basale kampagneparametre, samt hvordan man analyserer de vigtigste data.
MailChimp er et perfekt værktøj, når vi skal styre de vigtigste aktiviteter i mailmarketing, nemlig at designe emails, sende emails ud til mange og analysere resultaterne.
I denne indledende artikel lærer vi, hvordan man konfigurerer de grundlæggende parametre for kampagner med MailChimp, samt de data, man skal se på, når resultatet skal analyseres.
Maillayout med MailChimp
Det første, vi skal vide, er at MailChimp kan udforme vores nyhedsbreve på tre måder: manuelt, automatisk eller gennem en prædesignet skabelon. Lad os se på de tre måder:
- Manuelt: Her opretter du et design i Photoshop. Dette design skal tilpasses HTML-koden, så de forskellige mailadministratorer kan læse indholdet.
- Automatisk: Brug MailChimps skabeloner til layout af nyhedsbreve. Hvis din viden om design og HTML-layout er begrænset, anbefaler vi denne mulighed for din mailmarkedsføringsstrategi.
- Brug af prædesignede skabeloner: På platforme eller websteder som ThemeForest kan du finde et utal af prædesignede skabeloner tilpasset MailChimp.
Vi kan oprette helt individuelle skabeloner i MailChimp samt bruge alle typer elementer: billeder, tekster, indsætte links til sociale netværk, videoer og GIF’er. Disse skabeloner kan også tilpasses alle typer mobilenheder, så vi behøver ikke bekymre os om den type problemer, da de allerede er sat op til det formål.
Fremgangsmåden for at oprette et nyhedsbrev med MailChimp er:
1. Vælg den type kampagne, du vil udsende
Der er fire kampagnetyper, men to af dem vil interessere dig mest p.g.a. deres særlige egenskaber og forventede resultater:
- Normal kampagne: En kampagne udformet med MailChimps værktøjer og baseret på HTML.
- A/B-testkampagne: Med denne type kampagne sender vi næsten ens e-mails, men ændrer nogle detaljer (som en farve på en knap eller CTA’en, den tekst, der følger med et billede, eller om vi opgiver prisen på en vare eller ej). Tanken er kun at ændre et enkelt element hver gang, så vi objektivt kan analysere, hvilket design der fungerer bedst. Nogle gange kan resultaterne af mailkampagnen variere betydeligt p.g.a. noget så enkelt som om en CTA er på den ene eller den anden side.
2. Vælg listen over modtagere
Det er vigtigt at udfylde alle felterne grundigt og derefter få en god rapport om kampagnen. Først vælger vi listen for at angive, hvem vi ønsker at sende nyhedsbrevet til. Listen kan sorteres på forskellige måder.
3. Udfyld de grundlæggende oplysninger for MailChimp-kampagnen
Det er meget vigtigt at udfylde de fire felter, vi ser på billedet, selvom de to vigtigste er følgende:
- Emailens emne: I en artikel om, hvordan man opretter en effektiv mail, diskuterede vi, hvordan man vælger den bedst mulige emnelinje.
- Afsenderens navn: Afsenderens identitet skal være sand i de mails, du sender. Denne og andre nyttige oplysninger er også beskrevet i vores artikel med tips om, hvordan du får dine e-mails til at blive afleveret i indboksen hos de ønskede modtagere.
4. Vælg en skabelonstil til dine mails
Selv om den senere kan ændres uden problemer, er det vigtigt at vælge en standardskabelon, der derefter kan tilpasses dine behov. De grå bokse kan være overskrifter eller billeder, og linjerne svarer til teksterne.
5. Maillayout med MailChimp
Værktøjet giver os mulighed for at se nyhedsbrevet, som var vi modtageren. Vi kan desuden foretage en testafsendelse af de mails, vi ønsker, og se, hvordan de ser ud, før vi sender dem. Bemærk, at i den øverste overskrift er der to defaultsætninger: Til venstre (“Use this area to offer a short preview of your email’s content “). Du bliver nødt til at ændre og tilføje en sætning, der opsummerer din udsendelse. Og den anden (“View this email in your browser”) skal også ændres og oversættes til det relevante sprog i tilfælde, hvor din udsendelse ikke er på engelsk.
Redigering og layout er simpelt, idet du kun skal trække modulerne fra højre til det område, du vil have dem vist i. Du kan redigere, slette eller duplikere dem, når de er føjet til mailen. Hver type modul giver dig forskellige muligheder, men de er alle meget intuitive, og det vil ikke være svært for dig at vænne dig til dette designsystem.
6. Færdiggør og send
Vi nærmer os det sidste trin i denne MailChimp-guide. Du kan sende mailen, så snart layoutet er færdigt eller planlægge at sende det den og den dag og på det tidspunkt, der passer dig bedst. Det tilrådes at sende en test, før du foretager den endelige udsendelse, og husk, at hvis du beslutter dig for at sende mailen på et senere tidspunkt, kan du altid redigere den endnu engang inden afsendelsen.
7. Resultatanalyse af e-mails med MailChimp
En af de store fordele ved værktøjer som MailChimp er, at det giver dig mulighed for at analysere resultaterne af kampagnerne ganske nøje.
I afsnittet “Rapporter” kan vi analysere på adskillige målepunkter, som kan hjælpe os til at optimere vores fremtidige kampagner, når vi kender vores modtagere bedre. Vi kan se åbningsfrekvensen for sendte mails, det tidspunkt, hvor brugerne har åbnet dem, hvor mange gange hver bruger har kigget på den, reboundraten, de dele af nyhedsbrevet, der er blevet klikket på, osv.
Nogle af de vigtigste målepunkter at analysere på er følgende:
- Unsubscriptions: Antallet af personer, der afmeldte din mailingliste, efter du sendte dem en mail. Hvis der er mange, der har afmeldt, skal du spørge dig selv, om du udfører mailene korrekt. Måske var indholdet ikke interessant, eller den database, du sendte til, var ikke godt segmenteret.
- Rebounds: opstår, når en e-mail ikke kan leveres til en mailadresse, enten fordi den er ugyldig eller p.g.a. uventede fejl under afsendelsen.
- Åbninger: Tillader os at se, hvilken procentdel og hvilket antal modtagere har åbnet vores mail. På dette tidspunkt spiller en attraktiv emnelinje en vigtig rolle.
- Klik: Viser os, hvem der klikkede på et af de medsendte links, ud af alle abonnenter, der åbnede nyhedsbrevet.
- Heat maps: Bruges til at analysere, hvor i nyhedsbrevet der er blevet klikket, for at finde ud af, hvilke “hot spots” der er i vores e-mails.
- Google Analytics: MailChimp kan sammenkædes med Google Analytics, så der kan gennemføres en analyse af kampagnerne, samt til sporing af de konverteringer, der opnås gennem dine mailmarkedsføringer.
Vi håber, at denne korte MailChimp guide har hjulpet dig med at udforske den spændende verden, som mailmarketing er. Vores vigtigste råd er, at du kaster dig ud i det og altid analyserer de resultater, du får.