Share This Article
Det er logisk, at det ikke kræver den samme investering at oprette en online virksomhed, som det koster at oprette en fysisk butik. Men der er mange detaljer, som man skal huske på for at spare penge og have en større chance for succes fra begyndelsen af.
I dette indlæg vil vi se på de vigtigste ting, når det kommer til at gennemgå samt beregne omkostningerne til en online shop, og de ekstra udgifter, du helst bør undgå uden at miste salg.
Online shop omkostninger: hvad er det mest nødvendige for mig
Der er mange uundgåelige investeringer, når du vil starte en online shop. Lad os se på disse og lave et overslag på, hvad de hver især koster:
- Domæne og hosting: Alle hjemmesider skal have et domæne (www.eksempelhjemmeside.dk), og ‘et sted at være’ eller hosting, der er et sted på internettet, hvor alle filer og mapper, der udgør websitet, er placerede. Hosting findes i flere former:
- Delt hosting: Den mest almindelige. Dette er meget økonomisk, men som navnet indikerer, skal din online shop dele ‘pladsen’ med andre, som måske vil tage ressourcer fra din shop. Dette kan være interessant for små shops i WordPress eller Prestashop, der har begrænset trafik.
- VPS Servere: Dette er en virtuel, privat server, som dit e-handelsite bliver hosted på, en individuel server som har en delt fysisk placering. Dette kan være interessant for online shops med et stort sortiment.
- Dedikeret hosting: Kun for dig! Du skal ikke dele med nogen, men prisen er naturligvis også derefter. Dette anbefales til avancerede webshops.
- Cloud hosting: Kan udvides i takt med, at din webside udvides. Dette anbefales til hjemmesider med store sortimenter. Der er ingen fast omkostning, da den tilpasser sig dit forbrug.
Der er hundredevis af udbydere, der tilbyder domæner og hosting, så du skal blot vælge den, der bedst passer til dit behov. Men vær opmærksom og sikker på, at hostingen kan opfylde de minimumskrav, det kræver for, at din shop kan fungere perfekt, og vigtigst af alt, at det har en hurtig og effektiv kunderservice, der hurtigt løser eventuelle opståede problemer.
Hvis du ikke er ekspert på disse områder, behøver du ikke bekymre dig. Hvis du beslutter dig for at åbne en dropshipping shop med BigBuy, kan vi rådgive dig omkring, hvilke type domæne og hosting, du skal gå efter, og det vil tilhøre dig 100%.
Gennemsnitspris for et domæne og hosting:
- .com og .dk domæner koster normalt mellem DKK 100,00 og DKK 250,00 om året, men du kan også finde domæner, der kun koster DKK 10,00 om året.
- Hosting: Priserne varierer meget afhængig af, hvad du vælger.
- Delt hosting: Der findes flere meget billige, der koster omkring DKK 150,00 om året, men gennemsnittet er som regel over DKK 400,00 om året.
- VPS Servere: Tilgængelige for omkring DKK 100,00 per måned.
- Dedikeret hosting: De billigste koster omkring DKK 300,00 for en måned. De dyreste kan koste en del mere afhængigt af dine behov.
- Cloud: Tilgængelige for omkring DKK 150,00 per måned.
- E-handels site temaer: temaer eller skabeloner er predefinerede designs, der kan anvendes til at lave en simpel og praktisk online shop. Afhængig af typen kan de være mere eller mindre kundetilpasningsvenlige, ligesom de kan arbejde sammen med et Content Manager-system (CMS).
CMS er vigtigt i forhold til at gøre det muligt at styre et e-handelssite og holde det tilstrækkeligt opdateret, så det er vigtigt, at du undersøger de forskellige features grundigt. Én af de mest anvendte, sætrke og sikre er Prestashop, et CMS-system, der bruganvendeses af BigBuy dropshipping shop skabeloner. Udover Prestashop findes for eksempel også WooCommerce (med WordPress) eller Shopify.
Prisen på temaerne afhænger også af mange faktorer, og de kan endda være helt gratis, selv om den slags temaer ofte giver problemer og kan have en negativ indflydelse på successen på en dropshipping shop. En Prestashop skabelon kan fås for mellem DKK 500,00 og DKK 1.000,00.
Betalingsmetode priser
Når du har valgt et tema, skal vi finde ud af og regne på, hvor meget vi vil betale og se på de forskellige betalingsmetoder, da der også her findes et utal af muligheder. Lad os se på hver enkelt af dem og deres forskellige muligheder:
- Betalings gateway: også kaldet det virtuelle NETS er et sikkert kort-betalingssystem. Det er et setup direkte mellem Nets og banken, og det gør det muligt for dine kunder at købe varer på en helt sikker måde. Den månedlige omkostning afhænger af flere faktorer, men man betaler både et fast gebyr og variable gebyrer afhængig af forskellige ting.
- PayPal: dette er den mest anvendte betalingsmetode ved e-handel, og det giver en høj grad af tryghed for kunderne, fordi det er et betalingssystem, der er nemt at implementere på hjemmesider. Det er i de fleste tilfælde gratis at opsætte, men PayPal tager et gebyr for hver transaktion på DKK 2,50 per salg. Gebyret varierer afhængig af, hvor meget du sælger hver måned (jo mere du sælger, jo lavere er den procentdel, du betaler).
- Bankoverføsel og/eller betaling ved levering: Bankoverførsel har den fordel for sælger, at det ikke kræver nogen former for set up på forhånd, så der er ingen omkostninger involveret udover bankens gebyr. Det samme gælder ved betaling ved levering. Udover at begge metoder ikke anvendes så ofte nu til dags, er det stadig en betalingsmulighed, der kan give tryghed for dem, der er nervøse ved online betalingsmetoder. Af denne årsag er den værd at overveje.
Databeskyttelselov omkostninger for en online shop
Inden man starter en online shop i Danmark er det obligatorisk at sørge for at overholde Databeskyttelsesloven. Det giver ekstra arbejde, men koster ikke alverden, men det er vigtigt at sikre, at alle love og privatpolitikker overholdes.
Omkostningerne til denne proces afhænger af den konsulent eller rådgiver, som vi vælger for at sikre, at alt overholdes i forhold til regulativer, så vi anbefaler dig at kontakte forskellige og få flere tilbud, som du kan sammenligne.
- Andre omkostninger: Der er andre detaljer, der skal overvejes i forbindelse med oprettelse og vedligeholdelse af en online shop. Da det ikke er vigtige ting, går vi ikke i detaljer med dem i denne artikel, men der er en række andre aspekter, som du skal vide noget om, når du bruger penge på en e-handelssite og gør klar til at sælge.
Min online shops omkostninger, hvor kan jeg spare?
Udover de udgifter, som vi har skrevet om herover, er der alternativer, som du vil kunne spare på, uden at du mister muligt salg eller går glip af muligheden for at udvide din forretning.
Her er nogle eksempler:
- Spar på lager: Én af de største udgifter i enhver butik, uanset om den er fysisk eller online, er varelager. Hos BigBuy er vi dropshippere, og vi styrer al lager og forsendelse for vores kunder. Kort fortalt er vi din integrerede logistikoperatør, der gør det muligt for dig at spare tid og penge på alt, hvad der har med logistik at gøre i din virksomhed.
- Spar på logistik: Dette hænger meget sammen med forgående pointe. En dropshipping service gør det muligt for dig at spare på omkostningerne i forbindelse med ‘færdiggørelse’ af alt, hvad der har med ordreforberedelse såvel som levering til slutkunden at gøre. Så behøver du ikke bekymre dig om din e-handels sites logistik. Derudover er vi som logistikoperatør tilstede i hele Europa, så vores kunder kan sende til ethvert land i Europa langt billigere end med andre metoder.
- Spar på design: som vi tidligere har nævnt i denne blog, er imaget af din webshop vigtig for at generere tillid og et efterfølgende højere salgsniveau. For at undgå afhængighed af en designer findes der særdeles økonomiske crowdsourcing platforme til design, der gør det muligt at benytte dygtige professionelle uden at skulle investere store beløb.
Som du kan se, er der mange økonomiske faktorer, der skal overvejes, når man starter og vedligeholder sit e-handelssite. Der er mange omkostninger ved en online shop, men der er måder at tage hånd om dem på, såvel som alternativer, der kan gøre det muligt at spare penge uden at gå på kompromis med kvaliteten af din service særligt i opstartsfasen.