Share This Article
PayPal eller virtuel POS? Find ud af hvilke betalingsløsninger, der er de bedste for din netbutik og brug dem, der passer bedst til dine nuværende aktiviteter på nettet.
Når vi opretter en webshop og en konto, er der et vigtigt skridt, vi skal tage: Vi skal vælge hvilken betalingsløsning, vi vil have i vores netbutik.
Selv om processen ofte ikke får den opmærksomhed, den fortjener, er det at vælge en betalingsløsning til en netbutik ikke så enkelt, da betalingen finder sted i slutningen af købsprocessen, hvor inputdata, markedsføring og kommunikation konvergerer. Hvis betalingsformen efter alt dette arbejde ikke tilfredsstiller kunden, vil alle de ovennævnte elementer være spild af tid. Hvilken en løsning, der vælges, er afgørende for, at kunden afslutter sit køb, og ofte vælger vi en billigere løsning eller én, vi anser for bedre at kunne betale sig, selv om den ikke nødvendigvis er den mest hensigtsmæssige.
Lad os nu gennemgå nogle af de mest almindelige betalingsløsninger, der anvendes i nethandel, så du som butikindehaver kan se, hvilke der vil være nyttige, og hvilke der ikke er.
Betalingsgateway eller virtuel POS (betaling med kort som i en fysisk butik)
Lad os starte med den mest grundlæggende metode: betalingsgateway ved hjælp af kortbetaling. Det er den, der mest ligner betaling med et kort i en fysisk butik: Kunden indtaster sit kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre for at betale for produktet.
Nogle kunder kan være tilbageholdende med at betale med denne metode. Det gælder især dem, der er mindre vant til at købe online og dem, som har været udsat for svindel på nettet. Ikke alle føler sig trygge ved at opgive deres kortnummer over internettet, især hvis det er første gang. Den ideelle måde at imødegå sådan en tilbageholdenhed er at tilbyde en alternativ måde at betale på (som vi forklarer nærmere om i dette opslag) og ikke kun have virtuel POS som eneste mulighed. Dog er den virtuelle POS som betalingsform for din netbutikéen af de sikreste løsninger for både køber og sælger.
Ideelt set bør du have synlige badges i din netbutik, der bekræfter, at det er et sikkert sted at betale. Disse badges får brugerne til at føle, at det er en pålidelig virksomhed bag hjemmeside.
For at undgå svindelagtige køb er det bedste, du kan gøre, at aktivere et sikkert betalingssystem i den virtuelle butik, der forpligter kunderne til at dokumentere, at det er kortholderen, der foretager købet. Alle banker har deres egen måde til at certificere købet med deres kunder, men som regel via sms til brugerens mobil. Det vigtige er at vide, at købet ikke kan gennemføres uden denne certificering. Som udbydere kan vi derved undgå svindel med stjålne eller klonede kort, da dette kan resultere i tabt fortjeneste penge eller tvister med banken.
Det tilrådes at sammenligne de forskellige bankers priser for at finde ud af, hvem der tilbyder størst sikkerhed til den bedste pris. At forsøge at spare penge på virtuelle betalingsgateways, der ikke tilbyder god sikkerhed, er som regel ikke en god løsning, selv om der findes billigere og sikre produkter.
PayPal som betalingsform i din netbutik
PayPal fungerer som mellemled mellem køber og sælger. Kunden giver sine bankoplysninger til PayPal, der administrerer betalingen, men videregiver aldrig disse data til den virksomhed, der står for salget. PayPal giver sikkerhed for begge parter, er tilgængelig i mange lande og fungerer desuden som mellemmand i tilfælde af konflikt. Af disse grunde bør du tilbyde PayPal som betalingsløsning.
For at betale via PayPal skal man bare at have et kreditkort, men behøver ikke at oprette en konto. Den største ulempe er den høje provision, PayPal opkræver, og derfor kan PayPal ikke anbefales som eneste betalingsmetode. Det er en nødvendig betalingsløsning i din netbutik, men ikke den eneste.
Bankoverførsel – en sikker, men langsom metode
Selvom metoden er temmelig forældet, bruges betaling via overførsel stadig af nogle onlinebutikker især i forbindelse med store ordrer, internationale indkøb eller lidt gammeldags brugere.
Den største ulempe ved bankoverførsler er, at de sinker ekspeditionen betydeligt, fordi butikken venter på, at overførslen ankommer, før ordren afsendes. Dog må man sige, at denne betalingsmetode er relativt billig og normalt opkrævet som et fast gebyr af de fleste onlinebutikker, og det gør løsningen til et alternativ, du godt kan tilbyde. Det dur dog ikke som det eneste middel til betaling.
Betaling med check, afhængig af markedet
Betaling med checks ligner bankoverførsler. Der er nogle ganske få købere, der stadig udskriver checks, men det forsinker hele processen.
Det bør dog tages i betragtning, at det i visse lande, som f.eks. Frankrig, stadig er meget udbredt at betale med checks i fysiske butikker, så metoden kan medtages, hvis vi ønsker at tilføje værdi for kunderne i de lande, eller hvis vi arbejder med meget store mængder varer. Men hvis dette ikke er tilfældet, er checks ikke en særlig indbringende form for betaling for netbutikker.
Efterkrav er en betalingsløsning, du kan tabe penge på
Køb pr. efterkrav var det helt store, dengang telefonsalg var smartest, når man foretog sine køb hjemmefra. Men det er længe siden, og i virkeligheden er metoden nu blevet noget, der kan føre til en lang række problemer foruden et potentielt tab af penge.
Denne forældede form for betaling betyder, at køberen betaler for varen, når han modtager pakken. Hvis køberen fortryder købet, kan det ske, at han simpelthen undlader at afhente pakken, og det genererer ekstra forsendelsesomkostninger til sælger.
Konklusionen er, at der findes mange betalingsløsninger for onlinebutikker. Ideelt set bør vi ikke blot tilbyde kunderne én, men flere metoder, så de har et par alternativer at vælge mellem og kan betale med den metode, der passer dem bedst. Vi kan også komme til at kende vores kunder så godt, at vi kan foreslå den bedst egnede løsning.
Som sælgere skal vi være lige så sikre på, at de betalingsløsninger, vi anvender i til vores netbutik, kan beskytte os mod svindel og gøre det vanskeligt at svindle med leverancer eller betalinger.